Aκριβαίνει το παγωτό λόγω αύξησης της τιμής της βανίλιας!

Aκριβαίνει το παγωτό λόγω αύξησης της τιμής της βανίλιας!

Η αγαπημένη συνήθεια μικρών και μεγάλων, το παγωτό βανίλια σε χωνάκι ενδεχομένως να μην είναι τόσο γλυκιά αυτό το καλοκαίρι καθώς η αύξηση της τιμής της βανίλιας απειλεί να ανεβάσει την τιμή του παγωτού.

Όπως μεταδίδει η εφημερίδα Independent  στην ιστοσελίδα της, τα προβλήματα παραγωγής στη Μαδαγασκάρη, που είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός βανίλιας στον κόσμο, έχουν σπρώξει τις τιμές προς τα πάνω κατά 120 τοις εκατό τα τελευταία 5 χρόνια . Αυτό σημαίνει ότι η βανίλια από 14 στερλίνες το κιλό πωλείται τώρα στις 155 στερλίνες το κιλό.

Η Βανίλια είναι το δεύτερο πιο ακριβό μπαχαρικό στον κόσμο, μετά το σαφράν.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Οδηγίες Φυτιρή: Η Μενόγεια γίνεται προσωρινό κρατητήριο – Σε λειτουργία μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου

Οδηγίες Φυτιρή: Η Μενόγεια γίνεται προσωρινό κρατητήριο – Σε λειτουργία μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα υπό τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Κώστα Φυτιρή ο οποίος έδωσε οδηγίες οι εγκαταστάσεις του Κέντρου Μενόγειας να τεθούν σε λειτουργία ως κρατητήρια προσωρινής κράτησης μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου, με στόχο την αποσυμφόρηση των αστυνομικών κρατητηρίων και βελτίωση των συνθηκών κράτησης, σύμφωνα με δελτίο Τύπου του αρμόδιου Υπουργείου.

BEST OF TOTHEMAONLINE