Παραιτήθηκε ο Διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου μετά το σάλος με τα «παλλόμενα πέη»

Παραιτήθηκε ο Διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου μετά το σάλος με τα «παλλόμενα πέη»

Παραιτήθηκε από επικεφαλής του Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου ο Βέλγος Γιαν Φαμπρ, σύμφωνα με τα βελγικά μέσα.

Σε δήλωσή του στην εφημερίδα "L' avenir" o Γιαν Φαμπρ αναφέρει πως αποδέχθηκε την πρόταση του Υπουργού Πολιτισμού, "υπό την προϋπόθεση να γίνουν οι καλλιτεχνικές επιλογές μου με πλήρη ελευθερία", και συμπληρώνει: "Αυτό φαίνεται ότι δεν είναι δυνατόν να γίνει στην Ελλάδα. Δεν θέλω να εργαστώ σε ένα εχθρικό καλλιτεχνικό περιβάλλον στο οποίο εγώ ήρθα μ' ανοιχτό μυαλό και καρδιά".

Σημειώνεται πως εκπρόσωποι από όλο το φάσμα του καλλιτεχνικού κόσμου, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν χθες στο Θέατρο Σφενδόνη, σε ανοιχτή επιστολή τους ζήτησαν την παραίτηση του Γιαν Φαμπρ, χαρακτηρίζοντάς τον persona non grata, μετά τις ανακοινώσεις του Φλαμανδού καλλιτέχνη για τη συγκρότηση του φετινού προγράμματος, από τo οποίο απουσιάζει η ελληνική εκπροσώπηση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πέφτει τα μεσάνυχτα η αυλαία της προεκλογικής: Τοξικότητα και πανικός συσπείρωσης μέχρι την τελευταία ώρα

Πέφτει τα μεσάνυχτα η αυλαία της προεκλογικής: Τοξικότητα και πανικός συσπείρωσης μέχρι την τελευταία ώρα

Λίγες ώρες πριν πέσει η αυλαία της προεκλογικής εκστρατείας για τις βουλευτικές εκλογές της 24ης Μαΐου, το πολιτικό σκηνικό θυμίζει περισσότερο αρένα σύγκρουσης, παρά δημοκρατική διαδικασία. Η προεκλογική ολοκληρώνεται σήμερα τα μεσάνυχτα, αφήνοντας πίσω της μια έντονη γεύση τοξικότητας, προσωπικών επιθέσεων, πολιτικής έντασης και επικοινωνιακού θορύβου. Μια προεκλογική φτωχή σε ουσία, αλλά πλούσια σε αλληλοκατηγορίες, ειρωνείες και προσπάθειες πολιτικής εξόντωσης του αντιπάλου.