Τα καμάρια της Αμμοχώστου και το Βαρωσιώτικο ντέρμπι!

Τα καμάρια της Αμμοχώστου και το Βαρωσιώτικο ντέρμπι!

strong>Το Σάββατο 2/4 έχουμε ακόμα ένα Βαρωσιώτικο ντέρμπι μεταξύ της Νέας Σαλαμίνας και της Ανόρθωσης. Οι δύο ομάδες αποτελούν τα δύο μεγάλα και ιστορικά σωματεία της πόλης της Αμμοχώστου. Η Ανόρθωση δημιουργήθηκε το 1911 η Νέα Σαλαμίνα το 1948.

Το Βαρωσιώτικο ντέρμπι ήταν από τις μεγαλύτερες γιορτές που ζούσε η πόλη της Αμμοχώστου. Το παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων έδινε άλλη πνοή στην πόλη του Ευαγόρα. Αποτελούσαν  τα καμάρια της πόλης και ήταν πόλος έλξης για κάθε ποδοσφαιρόφιλο.

Μετά την τούρκικη εισβολή του 1974, είχε ως αποτέλεσμα την κατάληψη της Αμμοχώστου και την προσφυγοποίηση των δύο σωματείων και των φιλάθλων τους. Ο χαρακτήρας όμως των μεταξύ τους παιχνιδιών, πέρα από το καθαρό αθλητικό μέρος, αποτελεί φόρο τιμής και ανάμνηση της κατεχόμενης πόλης.

Πατήστε εδώ για να δείτε τη συνέχεια του αφιερώματος

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΠτΔ: «Κοινός στόχος των 27 η στρατηγική αυτονομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης»

ΠτΔ: «Κοινός στόχος των 27 η στρατηγική αυτονομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης»

Τη σημασία της συμπερίληψης αναφοράς στα συμπεράσματα της έκτακτης συνόδου κορυφής πως οι απειλές για την ασφάλεια της Ευρώπης δεν περιορίζονται στη Ρωσία, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.