Τρισάγιο στα Φυλακισμένα Μνήματα στη μνήμη των αγωνιστών της ΕΟΚΑ

Τρισάγιο στα Φυλακισμένα Μνήματα στη μνήμη των αγωνιστών της ΕΟΚΑ

Με το καθιερωμένο τρισάγιο στους τάφους αγωνιστών της ΕΟΚΑ στα Φυλακισμένα Μνήματα συνεχίστηκαν στη Λευκωσία οι εκδηλώσεις για την επέτειο της έναρξης του απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ 1955-1959.

Το τρισάγιο τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β` στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, του Υπουργού Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας Πάνου Καμμένου, των Υπουργών Άμυνας και Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Χριστόφορου Φωκαΐδη και Ιωνά Νικολάου, αρχηγών και εκπροσώπων κομμάτων, εν ζωή αγωνιστών της ΕΟΚΑ, συγγενών αγωνιστών και απλών πολιτών.

Σύμφωνα με το ΚΥΠΕ, μετά το τρισάγιο ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στους τάφους των αγωνιστών ενώ άγημα της Εθνικής Φρουράς απέδωσε τιμές υπό τους ήχους της φιλαρμονικής της Αστυνομίας.

Το τρισάγιο ολοκληρώθηκε με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Πηγή — ΚΥΠΕ 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ για Κυπριακό: «Δώστε ακόμη λίγες ώρες στη διπλωματία» – Προσδοκίες για θετικές εξελίξεις

ΠτΔ για Κυπριακό: «Δώστε ακόμη λίγες ώρες στη διπλωματία» – Προσδοκίες για θετικές εξελίξεις

Προσδοκία ότι ενδεχομένως να προκύψουν θετικές εξελίξεις τις επόμενες ώρες από τις επαφές που είναι σε εξέλιξη αναφορικά με το Κυπριακό, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, μετά τη σύντομη συνάντηση που είχε το απόγευμα της Τρίτης με την Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν.

BEST OF TOTHEMAONLINE