Μετά το δείπνο με τους ηγέτες είδε ο Μπαράκ Ομπάμα τον Ταγίπ Ερντογάν

Μετά το δείπνο με τους ηγέτες είδε ο Μπαράκ Ομπάμα τον Ταγίπ Ερντογάν

Τα θέματα της τρομοκρατίας, η συνεργασία των δύο χωρών στην περιφερειακή και η μετανάστευση συζητήθηκαν στη σύντομη συνάντηση που είχαν χθες βράδυ στην Ουάσιγκτον, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, με τον Τούρκο ομόλογό του, Ταγίπ Ερντογάν.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά το δείπνο που παρέθεσε ο αμερικανός πρόεδρος στους 50 ηγέτες των χωρών που συμμετείχαν στη Σύνοδο για την Πυρηνική Ασφάλεια. Αν και οι Τούρκοι αξιωματούχοι που συνοδεύουν τον Ταγίπ Ερντογάν μιλούν για συνάντηση 50 λεπτών, Αμερικανοί έλεγαν ότι ήταν πολύ πιο σύντομη.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου, οι δύο ηγέτες συναντήθηκαν στο περιθώριο της Συνόδου για την Πυρηνική Ασφάλεια για να συζητήσουν «την συνεργασία Τουρκίας ΗΠΑ στην περιφερειακή ασφάλεια, την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και τη μετανάστευση».
 
Ο πρόεδρος Ομπάμα απηύθυνε συλλυπητήρια προς τον πρόεδρο Ερντογάν εκ μέρους του αμερικανικού λαού για αυτούς που σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν στην τρομοκρατική επίθεση της Πέμπτης στο Ντιγιαρμπακίρ και επαναβεβαίωσε την υποστήριξη των ΗΠΑ στην ασφάλεια της Τουρκίας και στην κοινή πάλη κατά της τρομοκρατίας.

Τέλος, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου, οι δύο ηγέτες συζήτησαν επίσης «το πώς θα προωθήσουν την κοινή προσπάθεια για υποβάθμιση και καταστροφή του ΙSIL».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΕΔΕΚ: Εκλογές με φόντο την εσωστρέφεια - Η κάλπη της 5ης Σεπτεμβρίου και η μάχη για την επόμενη μέρα

ΕΔΕΚ: Εκλογές με φόντο την εσωστρέφεια - Η κάλπη της 5ης Σεπτεμβρίου και η μάχη για την επόμενη μέρα

Η ώρα της κάλπης πλησιάζει για την ΕΔΕΚ, με τα μέλη του κόμματος να καλούνται στις 5 Σεπτεμβρίου να επιλέξουν τον νέο Πρόεδρο, σε μια εκλογική αναμέτρηση που διεξάγεται στη σκιά μιας παρατεταμένης εσωστρέφειας και έντονης δημόσιας αντιπαράθεσης, για την ίδια την εκλογική διαδικασία.

BEST OF TOTHEMAONLINE