Συνελήφθη ο Τούρκος που φέρεται ότι σκότωσε τον ρώσο πιλότο

Συνελήφθη ο Τούρκος που φέρεται ότι σκότωσε τον ρώσο πιλότο

Ο Αλπαρσλάν Τσελίκ, ο Τούρκος υπήκοος που κατηγορείται από την Μόσχα ότι σκότωσε έναν ρώσο πιλότο στρατιωτικού αεροπλάνου συνελήφθη και κρατείται από τις τουρκικές αρχές, ανέφερε σήμερα η εφημερίδα Hürriyet.

Ο Τσελίκ, γιος ενός υψηλόβαθμου στελέχους του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (MHP), ο οποίος πολεμάει από το 2014 στη Συρία, στο πλευρό των τουρκμένων ανταρτών ενάντια στις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις, συνελήφθη σε ένα εστιατόριο στην πόλη της Σμύρνη, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα.

Δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής κάποια επίσημη τοποθέτηση σχετικά με την σύλληψη, αλλά η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε πως η Μόσχα θα εξετάσει τις αναφορές της σύλληψης του Τσελίκ και θα παρακολουθήσει στενά τις εξελίξεις.

Ο Ρώσος πιλότος Όλεγκ Πεσκόφ γαζώθηκε με σφαίρες όταν έπεσε με αλεξίπτωτο αφού εκτινάχθηκε από το Sukhoi-24 που κατερρίφθη από τα τουρκικά F-16 στις 24 Νοεμβρίου στα τουρκοσυριακά σύνορα.

Η Μόσχα κατηγορεί τον Τσελίκ ότι σκότωσε εν ψυχρώ τον Πεσκόφ και το επεισόδιο έχει προκαλέσει σοβαρή κρίση ανάμεσα στη Ρωσία και την Τουρκία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Απαντά στις αιχμές Δρουσιώτη ο ΠτΔ - «Η κοινωνία αρκετά ώριμη να καταλάβει και να αποφάσει, γνωρίζω πολύ καλά τις ευθύνες μου»

Απαντά στις αιχμές Δρουσιώτη ο ΠτΔ - «Η κοινωνία αρκετά ώριμη να καταλάβει και να αποφάσει, γνωρίζω πολύ καλά τις ευθύνες μου»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Αστυνομική Ακαδημία Κύπρου σήμερα Πέμπτη, 9 Απριλίου 2026, ενόψει των εορτών του Πάσχα, προέβη σε δηλώσεις προς τους εκπροσώπους των ΜΜΕ.

BEST OF TOTHEMAONLINE