Νεκροί από έκρηξη σε λεωφορείο στην Τουρκία

Νεκροί από έκρηξη σε λεωφορείο στην Τουρκία

Τουλάχιστον 14 άνθρωποι τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους αστυνομικοί αλλά και πολίτες, από την έκρηξη που σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, 31 Μαρτίου, στο Ντιγιάρμπακιρ, τη μεγαλύτερη πόλη της νοτιοανατολικής Τουρκίας, όπου η πλειονότητα των κατοίκων ανήκει στην κουρδική μειονότητα, σύμφωνα με μια πηγή στις τουρκικές υπηρεσίες ασφαλείας.

Κατά την ίδια πηγή, επρόκειτο για επίθεση εναντίον ενός μικρού λεωφορείου που μετέφερε άνδρες των ειδικών δυνάμεων της τουρκικής αστυνομίας, η οποία διαπράχθηκε με όχημα παγιδευμένο με μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών υλών.

Σύμφωνα με το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο Habertürk η έκρηξη σημειώθηκε κοντά σε σταθμό λεωφορείων και πολλά ασθενοφόρα έσπευσαν στην περιοχή.

Ανάμεσα στους τραυματίες είναι τουλάχιστον τρία μέλη των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας, που διεξάγουν εδώ και μήνες εκκαθαριστικές επιχειρήσεις εναντίον των Κούρδων αυτονομιστών ανταρτών στο Ντιγιάρμπακιρ και γενικότερα στην Ανατολία, σύμφωνα με πηγές στις υπηρεσίες ασφαλείας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Βουλευτικές σε τεντωμένο σχοινί: Ρευστότητα, πολυκομματισμός και η μάχη μέχρι το νήμα-Πολιτικό σκηνικό σε διαρκή αναδιαμόρφωση

Βουλευτικές σε τεντωμένο σχοινί: Ρευστότητα, πολυκομματισμός και η μάχη μέχρι το νήμα-Πολιτικό σκηνικό σε διαρκή αναδιαμόρφωση

Η προεκλογική περίοδος για τις βουλευτικές εκλογές της 24ης Μαΐου στην Κύπρος εξελίσσεται σε μια από τις πιο απρόβλεπτες των τελευταίων ετών. Το πολιτικό σύστημα δείχνει να μεταβαίνει σε μια νέα φάση, όπου η σταθερότητα των προηγούμενων δεκαετιών δίνει τη θέση της σε έντονη ρευστότητα και αυξημένο ανταγωνισμό.

BEST OF TOTHEMAONLINE