Κλάους Ρέγκλινγκ: «Η Κύπρος έχει πολύ δρόμο με τα κόκκινα δάνεια»

Κλάους Ρέγκλινγκ:  «Η Κύπρος έχει πολύ δρόμο με τα κόκκινα δάνεια»

Ο δρόμος με τις αναδιαρθρώσεις κόκκινων δανείων στην Κύπρος είναι μακρύς και δύσβατος…

Τουλάχιστον αυτό άφησε να νοηθεί ο διευθύνων σύμβουλος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ), Κλάους Ρένγκλινγκ.

Βάσει των όσων ανέφερε την Τετάρτη (30/03), η Κύπρος πρέπει να διευθετήσει ένα υψηλό ποσοστό προβληματικών δανείων, για να επιτευχθεί η πλήρης οικονομική της ανάκαμψη.

Βέβαια, φρόντισε να τονίσει ότι η ανάκαμψη της οικονομίας επετεύχθη και ότι το νησί μας αξιοποίησε μόνο το 70% των χρημάτων που είχε στη διάθεσή της για να το κάνει.

Ωστόσο, πρόσθεσε ότι η μεγάλη πρόκληση για το νησί μας έχει να κάνει με το γεγονός ότι το 47% των δανείων είναι μη εξυπηρετούμενα.
«Το μοναδικό μεγαλύτερο ζήτημα της Κύπρου σήμερα είναι τα μη εξυπηρετούμνα δάνεια του τραπεζικού συστήματος, που έχουν το υψηλότερο ποσοστό στην Ευρώπη» είπε χαρακτηριστικά ο Ρένγκλινγκ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Βουλευτικές: Νέες ισορροπίες και διαχωριστικές γραμμές στο προεκλογικό σκηνικό

Βουλευτικές: Νέες ισορροπίες και διαχωριστικές γραμμές στο προεκλογικό σκηνικό

Η προεκλογική περίοδος εισέρχεται σε φάση έντονης κινητικότητας, με τα κόμματα να ολοκληρώνουν ψηφοδέλτια, να διαμορφώνουν αφηγήματα και να χαράσσουν σαφείς διαχωριστικές γραμμές. Την ίδια ώρα, μικρότερα κόμματα και κινήματα επιχειρούν να κεφαλαιοποιήσουν το κλίμα ρευστότητας, προβάλλοντας διακριτή ταυτότητα και οργανωτική συγκρότηση.