ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Γενικός Ελεγκτής θα διερευνήσει τις Κυπριακές Αερογραμμές

Ο Γενικός Ελεγκτής θα διερευνήσει τις Κυπριακές Αερογραμμές

Έγγραφα από τον εκκαθαριστή των Κυπριακών Αερογραμμών θα παραλάβει ο Γενικός Ελεγκτής της Δημοκρατίας, για να προχωρήσει στη διερεύνηση των πεπραγμένων στην εταιρεία, αφού του ανατέθηκε ο ρόλος της διερεύνησης από την Ad Hoc Κοινοβουλευτική Επιτροπή για τις Κυπριακές Αερογραμμές κατά τη συνάντηση που είχαν την Τετάρτη.

Όπως ανέφερε μετά τη συνάντηση ο Πρόεδρος της Επιτροπής Νίκος Τορναρίτης κατά την ανταλλαγή απόψεων με τον Γενικό Ελεγκτή υπήρξε κατάληξη ότι η Ελεγκτική Υπηρεσία του κράτους μπορεί να ελέγξει πράξεις που αφορούν αγορές, κινητά ή ακίνητα της εταιρείας και ζητήματα που αφορούν τα αεροσκάφη, slots (θυρίδες), catering.

Συνεχίζοντας ο κ. Τορναρίτης είπε ότι ο Γενικός Ελεγκτής θα επικοινωνήσει με τον εκκαθαριστή να πάρει όσα έγγραφα κρίνει ότι χρειάζεται και πρόσθεσε ότι όλα τα έγγραφα της Επιτροπής και της Βουλής τίθενται στη διάθεση του Γενικού Ελεγκτή.

Περαιτέρω ο Πρόεδρος της Ad Hoc ΕΠιτροπής ανέφερε πως ενόψει του γεγονός ότι δεν κατέστη δυνατό να βρεθεί εξειδικευμένος οίκος για να διερευνήσει τα όσα συνέβησαν στις Κυπριακές Αερογραμμές λόγου του ψηλού κόστους, η Βουλή αναθέτει στον Γενικό Ελεγκτή τη διερεύνηση.

Ο κ. Τορναρίτης διευκρίνισε επίσης ότι δεν θα στηθεί λαϊκό δικαστήριο, αλλά σκοπός και στόχος είναι να φανεί η αλήθεια σε ό,τι αφορά τους λόγους που οδήγησαν στην απώλεια του εθνικού αερομεταφορέα.

Ο κ. Τορναρίτης ανέφερε τέλος ότι η Επιτροπή θα έχει ενημέρωση από τον Γενικό Ελεγκτή αναφορικά με τα έγγραφα που θα παραλάβει από την εκκαθαριστή και την πορεία που θα ακολουθήσει στη διερεύνηση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο 30χρονος Ευτύχιος Χαρίτου μετά από τροχαίο στη Λεμεσό

Στο «περίμενε» για το επίδομα διακίνησης αρκετά ΑμεΑ: Ο λόγος που δεν το λαμβάνουν - Τα ποσά και όσα ισχύουν

Πόσες θερμίδες έχουν τα αγαπημένα μας Πασχαλινά φαγητά - Από τη νηστεία στην υπερκατανάλωση

Με συννεφιά και καταιγίδες η Δευτέρα του Πάσχα - Όσα περιλαμβάνει το καιρικού «μενού»

Τα πιο παράξενα Πασχαλινά έθιμα στον κόσμο, που δεν πρόκειται να σου περάσουν από το μυαλό - Άνθρωποι σκελετοί και παιδιά ζητιάνοι

Ραγίζουν καρδιές οι φίλοι του 30χρονου Ευτύχιου που έσβησε σε τροχαίο - «Σε περιμένει η μητέρα σου, πας να την βρεις πολύ γρήγορα»



Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Επαφές στην Κύπρο θα έχει αυτή την εβδομάδα η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, στο πλαίσιο της αποστολής της για αναζήτηση κοινού εδάφους μεταξύ των μερών, στο πλαίσιο των προσπαθειών για επίλυση του Κυπριακού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top