Λιγότεροι Γερμανοί θέλουν την Ελλάδα εκτός ευρώ

Λιγότεροι Γερμανοί θέλουν την Ελλάδα εκτός ευρώ

Από το 59% το ποσοστό έπεσε στο 33%

Μεταστροφή της γερμανικής κοινής γνώμης στο θέμα της παραμονής ή της εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη διαπιστώνει η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ). Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ όταν ανέλαβε την πρωθυπουργία ο Αλέξης Τσίπρας η πλειοψηφία των Γερμανών τασσόταν υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη σε ποσοστό 59%, ενώ τώρα μόνο το 33% τάσσεται υπέρ.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση την οποία δημοσίευσε η γερμανική εφημερίδα και διεξήγαγε για λογαριασμό της το βρετανικό Ινστιτούτο YouGov, που δραστηριοποιείται διεθνώς, το Μάρτιο του 2016 το 49 % των Γερμανών τάσσεται πλέον σαφώς υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην ευρωζώνη και μόνο το 33% υπέρ της εξόδου της.

Παρατίθεται δε και συγκριτικός πίνακας των περυσινών δημοσκοπήσεών της, σύμφωνα με τις οποίες τον περασμένο Μάρτιο (2015) τασσόταν υπέρ της παραμονής της χώρας μας στην ευρωζώνη μόνο το 23% των Γερμανών πολιτών και το 59% κατά, ενώ το Σεπτέμβριο του 2015, μετά την ψήφιση του τρίτου πακέτου βοήθειας, τασσόταν υπέρ της παραμονής ήδη το 40% και κατά το 41%.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ για Κυπριακό: «Παράθυρο ευκαιρίας μέχρι την ολοκλήρωση της θητείας του ΓΓ των ΗΕ»

ΠτΔ για Κυπριακό: «Παράθυρο ευκαιρίας μέχρι την ολοκλήρωση της θητείας του ΓΓ των ΗΕ»

Υπάρχει παράθυρο ευκαιρίας για το Κυπριακό μέχρι την ολοκλήρωση της θητείας του ΓΓ των ΗΕ, είπε σήμερα ο  Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, προσθέτοντας ότι γίνεται μια προσπάθεια ως πρώτο βήμα για επανέναρξη των συνομιλιών που θα οδηγήσουν σε ένα τελικό αποτέλεσμα και επισημαίνοντας πως δεν μπορούμε να συζητούμε επ’ άπειρον.

BEST OF TOTHEMAONLINE