Λιγότεροι Γερμανοί θέλουν την Ελλάδα εκτός ευρώ

Λιγότεροι Γερμανοί θέλουν την Ελλάδα εκτός ευρώ

Από το 59% το ποσοστό έπεσε στο 33%

Μεταστροφή της γερμανικής κοινής γνώμης στο θέμα της παραμονής ή της εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη διαπιστώνει η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ). Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ όταν ανέλαβε την πρωθυπουργία ο Αλέξης Τσίπρας η πλειοψηφία των Γερμανών τασσόταν υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη σε ποσοστό 59%, ενώ τώρα μόνο το 33% τάσσεται υπέρ.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση την οποία δημοσίευσε η γερμανική εφημερίδα και διεξήγαγε για λογαριασμό της το βρετανικό Ινστιτούτο YouGov, που δραστηριοποιείται διεθνώς, το Μάρτιο του 2016 το 49 % των Γερμανών τάσσεται πλέον σαφώς υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην ευρωζώνη και μόνο το 33% υπέρ της εξόδου της.

Παρατίθεται δε και συγκριτικός πίνακας των περυσινών δημοσκοπήσεών της, σύμφωνα με τις οποίες τον περασμένο Μάρτιο (2015) τασσόταν υπέρ της παραμονής της χώρας μας στην ευρωζώνη μόνο το 23% των Γερμανών πολιτών και το 59% κατά, ενώ το Σεπτέμβριο του 2015, μετά την ψήφιση του τρίτου πακέτου βοήθειας, τασσόταν υπέρ της παραμονής ήδη το 40% και κατά το 41%.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ κοιτάζουν το 2028: Η εσωτερική μάχη, οι συμμαχίες και η μεγάλη πολιτική αναμέτρηση που ήδη ξεκίνησε

ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ κοιτάζουν το 2028: Η εσωτερική μάχη, οι συμμαχίες και η μεγάλη πολιτική αναμέτρηση που ήδη ξεκίνησε

Οι προεδρικές εκλογές του 2028 μπορεί να βρίσκονται ακόμη σε απόσταση, όμως πολιτικά, η κούρσα έχει ήδη ξεκινήσει. Όχι με επίσημες εξαγγελίες υποψηφιοτήτων, αλλά με κινήσεις στρατηγικής, μετρήσεις, δημόσιες παρεμβάσεις, εσωκομματικές ζυμώσεις και κυρίως, με την προσπάθεια των δύο μεγάλων κομμάτων, να καθορίσουν από νωρίς τους όρους της επόμενης μεγάλης αναμέτρησης.