Παραλίμνι: Δεν πίστευε στα μάτια της ιδιοκτήτρια καταστήματος! Της ρήμαξαν το μαγαζί διαρρήκτες! Έκλεψαν και δυο αυτοκίνητα

Παραλίμνι: Δεν πίστευε στα μάτια της ιδιοκτήτρια καταστήματος! Της ρήμαξαν το μαγαζί διαρρήκτες! Έκλεψαν και δυο αυτοκίνητα

Εξοπλισμός καταδύσεων και άλλα όργανα αξίας 64 και πλέον χιλιάδων ευρώ κλάπηκαν από κατάστημα στο Παραλίμνι ιδιοκτησίας γυναίκας από τη Ρωσία μόνιμη κάτοικος Κύπρου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, Ρωσίδα μόνιμη κάτοικος Κύπρου, ιδιοκτήτρια σχολής καταδύσεων που βρίσκεται στην Αγία Νάπα, κατήγγειλε στο ΤΑΕ Αμμοχώστου ότι μεταξύ των ημερομηνιών 27-28 Μαρτίου 2016 και μεταξύ των ωρών δέκα το βράδυ της Κυριακής 27 Μαρτίου με 07.00 σήμερα το πρωί, άγνωστος ή άγνωστοι διέρρηξαν το κατάστημα της και έκλεψαν μεταξύ άλλων διπλούς κυλίνδρους οξυγόνου με σωσίβια και ρυθμιστές πίεσης, 20 ρυθμιστές πίεσης, 50 σωσίβια, 100 στολές κατάδυσης, 50 ζεύγη πέδιλα, 50 ζεύγη μπότες καταδύσεως, μια τηλεόραση, ένα φανάρι κατάδυσης, ένα ηλεκτρονικό υπολογιστή χεριού, ένα φορητό κομπρεσόρο, 4 φορητά κομπιούτερ κατάδυσης χεριού, 78 κυλίνδρους οξυγόνου, ρυθμιστές πίεσης και ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή. Η αξία των κλαπέντων υπολογίζεται στις 64,200 ευρώ.
 
Μέλη του ΤΑΕ Αμμοχώστου επισκέφτηκαν το κατάστημα και από εξετάσεις διαπίστωσαν ότι οι δράστες παραβίασαν συνολικά τρεις αλουμινένιες πόρτες του υποστατικού με αιχμηρό αντικείμενο.
 
Ακολούθως οι δράστες  φόρτωσαν τα κλοπιμαία σε δυο αυτοκίνητα της ιδιοκτήτριας του καταστήματος και σε ρυμουλκούμενη καρότσα, τα κλειδιά των οποίων είχαν εντοπίσει μέσα στο κατάστημα.  
 
Η σκηνή δακτυλοσκοπήθηκε από την Αστυνομία ενώ λήφθηκαν αποτυπώματα, ενώ παραλήφθηκαν διάφορα τεκμήρια τα οποία θα αποσταλούν για επιστημονικές εξετάσεις.
 
Τα αυτοκίνητα που χρησιμοποίησαν οι δράστες εντοπίστηκαν σήμερα καμένα από άντρες των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας, στο έδαφος των Βάσεων,  στο Δασάκι της Αχνας.  Η Αστυνομία των Βάσεων Δεκέλειας διερευνά υπόθεση εμπρησμού των δύο αυτοκινήτων.
 
Το κατάστημα δεν διαθέτει ασφάλεια έναντι κλοπής, ενώ στο χώρο δεν υπάρχει εγκατεστημένο σύστημα συναγερμού ή κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης.  
 
Την υπόθεση εξετάζει το ΤΑΕ Αμμοχώστου

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να κάνει περισσότερα στον τομέα της άμυνας

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να κάνει περισσότερα στον τομέα της άμυνας

Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να κάνει περισσότερα στον τομέα της άμυνας αν θέλει να έχει ένα γεωστρατηγικό ρόλο και να ενισχύσει την γεωστρατηγική αυτονομία της, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης κατά την άφιξή του στην άτυπη σύνοδο των 27 ηγετών των κρατών μελών στο Μέγαρο Εγκμόντ στις Βρυξέλλες, τονίζοντας πως αν και η άμυνα είναι ευθύνη των κρατών μελών, «υπάρχει κοινό ευρωπαϊκό συμφέρον» και πως θεωρεί πως σήμερα θα μπει η βάση για τα επόμενα βήματα.

BEST OF TOTHEMAONLINE