Αργία η 3η Μαΐου! Μεταφέρουν την Πρωτομαγιά Τρίτη του Πάσχα την Ελλάδα

Αργία η 3η Μαΐου! Μεταφέρουν την Πρωτομαγιά Τρίτη του Πάσχα την Ελλάδα

Άλλη μια μέρα αργίας προστέθηκε στην Ελλάδα, αφού μετά τη Δευτέρα του Πάσχα και η Τρίτη του Πάσχα (3 Μαΐου) αποφασίστηκε να… θεωρηθεί ως η Εργατική Πρωτομαγιά!

Για την Τρίτη 3 Μαΐου μεταφέρθηκε η αργία της Πρωτομαγιάς η οποία φέτος συμπίπτει με το Πάσχα. Σύμφωνα με δημοσιεύματα στην Ελλάδα σχετική απόφαση υπεγράφη από τον  Έλληνα υπουργό Εργασίας Γ. Κατρούγκαλο. 

Η 1η Μαΐου ανήκει στις προαιρετικές αργίες, ενώ με απόφαση όμως του εκάστοτε Υπουργού Εργασίας χαρακτηρίζεται κάθε χρόνο σαν ημέρα υποχρεωτικής αργίας.

Φέτος επειδή συμπίπτει με την ημέρα του Πάσχα μεταφέρεται σύμφωνα με την απόφαση για την Τρίτη 3 Μαΐου.

Στην Κύπρο δεν έχει ληφθεί τέτοια απόφαση, ωστόσο θα επικοινωνήσουμε με το αρμόδιο Υπουργείο και θα σας ενημερώσουμε

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Βουλευτικές: Αποχή, θυμός και ρευστή ψήφος, καθοριστικοί παράγοντες για ανατροπή του πολιτικού σκηνικού - Το μήνυμα που τα κόμματα συνεχίζουν να αγνοούν

Βουλευτικές: Αποχή, θυμός και ρευστή ψήφος, καθοριστικοί παράγοντες για ανατροπή του πολιτικού σκηνικού - Το μήνυμα που τα κόμματα συνεχίζουν να αγνοούν

Η αποχή δεν είναι απλώς ένας αριθμός. Είναι μήνυμα. Και στις βουλευτικές εκλογές του 2021, το μήνυμα αυτό έγινε πιο ηχηρό από ποτέ. Πάνω από ένας στους τρεις πολίτες επέλεξε να μην πάει στις κάλπες. Δεν πρόκειται για αδιαφορία με την απλοϊκή έννοια που συχνά της αποδίδεται. Πρόκειται για μια συνειδητή στάση, που κρύβει θυμό, απογοήτευση και βαθιά απαξίωση προς το πολιτικό σύστημα.

BEST OF TOTHEMAONLINE