Μακελειό στο Ιράκ: Βομβιστής αυτοκτονίας ανατινάχθηκε σε αγώνα ποδοσφαίρου - Πάνω από 60 νεκροί

Μακελειό στο Ιράκ: Βομβιστής αυτοκτονίας ανατινάχθηκε σε αγώνα ποδοσφαίρου - Πάνω από 60 νεκροί

Τουλάχιστον 71 άνθρωποι τραυματίστηκαν, πολλοί εκ των οποίων είναι σοβαρά - Ανάμεσα στα θύματα και ο δήμαρχος της πόλης.

Βομβιστής αυτοκτονίας σκόρπισε το θάνατο ανατολικά της Βαγδάτης, κοντά στην πόλη Αλεξάνδρεια, στο χωριό Αλ Ασρίγια, σκοτώνοντας τουλάχιστον 60 ανθρώπους, ενώ πάνω από 70 τραυματίστηκαν, πολλοί εκ των οποίων βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

Η επίθεση σημειώθηκε σε γήπεδο όπου διεξαγόταν ποδοσφαιρική αναμέτρηση, την ώρα που οι παίκτες της νικήτριας ομάδας σήκωναν το τρόπαιο για να πανηγυρίσουν με τους οπαδούς τους. Την ευθύνη ανέλαβε και επισήμως το Ισλαμικό Κράτος, παρουσιάζοντας την εικόνα του νεαρού βομβιστή αυτοκτονίας, ο οποίος αιματοκύλησε τη μικρή πόλη του Ιράκ, ο οποίος ονομάζεται Σαρί Φαλάχ αλ Ασάρι.



Ανάμεσα στα θύματα, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκεται και ο δήμαρχος της πόλης, ο οποίος κατέληξε στα τραύματά του στο νοσοκομείο.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε μόλις λίγα 24ωρα μετά το μακελειό στο αεροδρόμιο και στο μετρό των Βρυξελλών, προκαλώντας ακόμη μεγαλύτερο προβληματισμό στη διεθνή κοινότητα.

Η κυβέρνηση του Ιράκ αναζητεί τρόπους αντιμετώπισης των τζιχαντιστών, οι οποίοι δρουν σχεδόν ανεξέλεγκτα στην πρωτεύουσα της χώρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να κάνει περισσότερα στον τομέα της άμυνας

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να κάνει περισσότερα στον τομέα της άμυνας

Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να κάνει περισσότερα στον τομέα της άμυνας αν θέλει να έχει ένα γεωστρατηγικό ρόλο και να ενισχύσει την γεωστρατηγική αυτονομία της, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης κατά την άφιξή του στην άτυπη σύνοδο των 27 ηγετών των κρατών μελών στο Μέγαρο Εγκμόντ στις Βρυξέλλες, τονίζοντας πως αν και η άμυνα είναι ευθύνη των κρατών μελών, «υπάρχει κοινό ευρωπαϊκό συμφέρον» και πως θεωρεί πως σήμερα θα μπει η βάση για τα επόμενα βήματα.

BEST OF TOTHEMAONLINE