De Standaard: Νεκρός ο Ναζίμ Λαχράουι -Ηταν ο δεύτερος καμικάζι του αεροδρομίου (ΦΩΤΟ)

De Standaard: Νεκρός ο Ναζίμ Λαχράουι -Ηταν ο δεύτερος καμικάζι του αεροδρομίου (ΦΩΤΟ)

Νεκρός φέρεται πως είναι ο Ναζίμ Λαχράουι, ο δεύτερος βομβιστής του αεροδρομίου Ζάβεντεμ των Βρυξελλών, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η βελγική «De Standaard».

Οπως αναφέρει, ο Λαχράουι ήταν ο δεύτερος καμικάζι αυτοκτονίας που ήταν ζωσμένος με εκρηκτικά στο αεροδρόμιο. Είναι ο άνδρας που φορούσε το λευκό μπουφάν, τα γυαλιά και το καπέλο, στις εικόνες που έδωσε η κάμερα ασφαλείας.



 

Οι μέχρι στιγμής πληροφορίες ήθελαν τις βελγικές αρχές να καταζητούν τον δράστη, καθώς φερόταν πως είχε διαφύγει, καθώς η βαλίτσα του, η οποία περιείχε την μεγαλύτερη ποσότητα εκρηκτικών δεν εξερράγη.

Ο Λαχράουι γεννήθηκε στην περιοχή Σάερμπεκ των Βρυξελλών, στις 18 Μαΐου του 1991 και έχει 6 αδέλφια, ενώ φέρεται να έχει εκπαιδευτεί ως ηλεκτρολόγος μηχανικός.

Οι βελγικές αρχές τον αναζητούσαν και για τις επιθέσεις στο Παρίσι, καθώς τα ίχνη του γενετικού του υλικού βρέθηκαν σε υλικό που είχε χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή εκρηκτικών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να κάνει περισσότερα στον τομέα της άμυνας

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να κάνει περισσότερα στον τομέα της άμυνας

Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να κάνει περισσότερα στον τομέα της άμυνας αν θέλει να έχει ένα γεωστρατηγικό ρόλο και να ενισχύσει την γεωστρατηγική αυτονομία της, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης κατά την άφιξή του στην άτυπη σύνοδο των 27 ηγετών των κρατών μελών στο Μέγαρο Εγκμόντ στις Βρυξέλλες, τονίζοντας πως αν και η άμυνα είναι ευθύνη των κρατών μελών, «υπάρχει κοινό ευρωπαϊκό συμφέρον» και πως θεωρεί πως σήμερα θα μπει η βάση για τα επόμενα βήματα.

BEST OF TOTHEMAONLINE