ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαρτοπόλεμος Περδίκη – Υπ. Εσωτερικών για απόσπαση υπαλλήλου στην Ελεγκτική Υπηρεσία

Χαρτοπόλεμος Περδίκη – Υπ. Εσωτερικών για απόσπαση υπαλλήλου στην Ελεγκτική Υπηρεσία

Με ανακοίνωση του στις 22 Μαρτίου το Υπουργείο Εσωτερικών απαντά στην καταγγελία του Γιώργου Περδίκη ότι βάζει τρικλοποδιά στο έργο του Γενικού Ελεγκτή.

Eπιμέλεια: Χριστιάνα Τσαγγάρη  

Το έργο της Ελεγκτικής Υπηρεσίας στηρίζει ο βουλευτής των Οικολόγων, Γιώργος Περδίκης. Στις 17 Μαρτίου, προέβη σε δημόσια καταγγελία κατά του Υπουργείου Εσωτερικών ότι βάζει τρικλοποδιά στο έργο του Γενικού Ελεγκτή με απόφαση του να επιστρέψει πίσω στο Υπουργείο υπάλληλος  του Τμήματος Αναδασμού, ο οποίος είχε αποσπαστεί στην Ελεγκτική Υπηρεσία.

Σε ανακοίνωση αναφέρεται Χαιρόμαστε που παγώνουν όλες οι διαδικασίες ανανέωσης των συμβολαίων με την εταιρεία Helector. Πριν λίγους μήνες έγινε μεγάλος καβγάς μεταξύ Υπουργού Εσωτερικών και Γενικού Ελεγκτή γιατί ο κ. Χάσικος ήθελε να υπογραφούν άμεσα τα συμβόλαια ανανέωσης με την εταιρεία. Αν ακολουθούσαμε τη λογική του κ. Χάσικου θα ήταν υπογραμμένα τα συμβόλαια και δεν θα μπορούσαμε μόνο μέσα από διαδικασίες αποζημιώσεων, να απεγκλωβιστούμε από την υπογραφή μας.

Ευτυχώς που υπήρχε ο κ. Οδυσσέας Μιχαηλίδης, μας υπέδειξε τα λάθη και μας έσωσε με την παρέμβαση του σε σχέση με τη διαχείριση των ΧΥΤΥ. Ο Γενικός Ελεγκτής διεξάγει μία διαχειριστική έρευνα για  τη διαχείριση των αποβλήτων στην Κύπρο. Για το σκοπό αυτό είχε αποσπαστεί υπάλληλος του Τμήματος Αναδασμού.

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες διερεύνησης των σκανδάλων γύρω από τη διαχείριση των σκουπιδιών, πως κρίνεται η απαίτηση του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Εσωτερικών να μεταφερθεί πίσω στο Υπουργείο Εσωτερικών ο λειτουργός αυτός; Αυτή η απόφαση είναι τρικλοποδιά στο έργο του Γενικού Ελεγκτή. Προσπαθούν να αποδυναμώσουν τον Γενικό Ελεγκτή στη διερεύνηση των σκανδάλων γύρω από τα ΧΥΤΥ. Κάποιοι από το Υπουργείο Εσωτερικών δεν είναι ευχαριστημένοι με τη διερεύνηση των σκανδάλων.

Πέντε μέρες μετά και συγκεκριμένα στις 22 Μαρτίου, το Υπουργείο Εσωτερικών  απαντά στον Γιώργο Περδίκη, ότι οι ισχυρισμοί του αποτελούν αποκυήματα φαντασίας και ότι ο τρόπος που παρουσίασε το θέμα παραπέμπουν σε σκοπιμότητα και εσκεμμένη ενέργεια εκ μέρους του. Τονίζει επίσης πως ο εν λόγω υπάλληλος θα παραμείνει στην Ελεγκτική Υπηρεσία. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΔΩ.

O Γιώργος Περδίκης χαιρετίζει την απόφαση του Υπουργείου για παραμονή του υπαλλήλου - ερευνητή στην Ελεγκτική Υπηρεσία και εμμένει  στην άποψη του ότι η ανάκληση της απόσπασης ήταν τρικλοποδιά στο πολύτιμο έργο του Γενικού Ελεγκτή.

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασίας Πολιτών αναφέρεται: Με χαρά και ικανοποίηση δεχθήκαμε την είδηση- ανάμεσα σε κατηγορίες από τον κ. Χάσικο- ότι δεν ανακλήθηκε τελικά η απόσπαση του υπαλλήλου του αναδασμού, ο οποίος ήταν αποσπασμένος στην Ελεγκτική Υπηρεσία για τη διερεύνηση σκανδάλων που αφορούν τη διαχείριση αποβλήτων.

Φαίνεται ότι έπιασε και πάλι τόπο η φωνή μας. Όσο για τα φαντάσματα που βλέπουν ορισμένοι στο Υπουργείο, καλό είναι να ξυπνήσουν γιατί τα βλέπουν στον ύπνο τους.Επιμένουμε ότι όχι μόνο δεν πρέπει να βάζουν τρικλοποδιές στο έργο του Γενικού Ελεγκτή, αλλά θα πρέπει όλοι μας να τον βοηθάμε. Η ανάκληση της απόσπασης ήταν τρικλοποδιά στο πολύτιμο έργο του γενικού ελεγκτή.

Ευχαριστούμε τον κ. Χάσικο που άκουσε τη φωνή μας και έκανε δεύτερες σκέψεις. Τον συγχαίρουμε για την καλή ακοή του και τα γρήγορα αντανακλαστικά του.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

Το Κυπριακό είναι κατεξοχήν ευρωπαϊκό ζήτημα και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει κάθε συμφέρον, αλλά και υποχρέωση, να συμβάλει ενεργά μέσα από ένα πρωταγωνιστικό ρόλο για την οριστική διευθέτησή του, χρησιμοποιώντας, αξιοποιώντας όλα τα πολιτικοοικονομικά μέσα και εργαλεία που έχει στη διάθεσή της στο πλαίσιο και των ευρωτουρκικών σχέσεων, δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό σε επετειακή εκδήλωση το βράδυ της Πέμπτης για τα 20χρονα της ένταξης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top