Σε Εθνικό Δασικό Πάρκο όλη η κρατική γη στον Ακάμα

Σε Εθνικό Δασικό Πάρκο όλη η κρατική γη στον Ακάμα

Ολόκληρη η κρατική περιουσία εντός του Ακάμα ανακηρύσσεται σε Εθνικό Δασικό Πάρκο, μετά από απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Νίκος Κουγιάλης.

Σε δηλώσεις του στο Προεδρικό Μέγαρο, μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Υπουργός Γεωργίας είπε ότι με τη σημερινή εξέλιξη, “υλοποιείται το πρώτο σκέλος της απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου που είχε ληφθεί τον Ιανουάριο και πλέον αναμένονται δύο ενέργειες”.

Εξήγησε ότι “η μία είναι η πρόσληψη συμβούλου για να μας υποδείξει πώς θα διαχειριστούμε το Εθνικό Δασικό Πάρκο πλέον και, δεύτερο, η Πολεοδομία πρέπει να ξεκινήσει δουλειά, ούτως ώστε να καταρτιστεί ένα τοπικό σχέδιο για ολόκληρη την περιοχή του Ακάμα που θα αφορά και την περιοχή Natura, αλλά και τη γη εκτός περιοχής Natura”.

Ερωτηθείς ποια είναι η έκταση της κρατικής γης στην οποία αναφέρεται, ο Υπουργός Γεωργίας είπε ότι “η έκταση είναι περίπου το 75% που αναλογεί περίπου σε 75 τετραγωνικά χιλιόμετρα”.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Τα είπαν με Μαλά οι κτηνοτρόφοι - Zητούν συνάντηση με ΠτΔ και προειδοποιούν με κινητοποιήσεις

Τα είπαν με Μαλά οι κτηνοτρόφοι - Zητούν συνάντηση με ΠτΔ και προειδοποιούν με κινητοποιήσεις

Συνάντηση με τριμελή αντιπροσωπεία του νεοσύστατου συνδέσμου «Η Φωνή των κτηνοτρόφων» είχε το Σάββατο ο Επικεφαλής της Ειδικής Επιστημονικής Επιτροπής για την Ανασυγκρότηση και Αναβάθμιση του Κτηνοτροφικου Τομέα και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Κύπρου, Σταύρος Μαλάς, με εκπρόσωπο των κτηνοτρόφων Χριστόδουλο Χριστοδούλου να επαναλαμβάνει στο ΚΥΠΕ το αίτημά τους για συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να προειδοποιεί για το ενδεχόμενο νέων κινητοποιήσεων.