Με διαβατήριο του ψευδοκράτους ένας από τους Τούρκους «παρατηρητές» στη Χίο

Με διαβατήριο του ψευδοκράτους ένας από τους Τούρκους «παρατηρητές» στη Χίο

Ανήκει στην ομάδα των πρώτων έξι αστυνομικών σε εφαρμογή της συμφωνίας των Βρυξελλών

Βρίσκεται στο τελωνείο του νησιού και αναμένεται να αποφασισθεί αν θα αναλάβει καθήκοντα στο hotspot ή θα επιστρέψει στην Τουρκία.

Αναστάτωση έχει προκληθεί στη Χίο από το γεγονός ότι σύμφωνα με την ιστοσελίδα politischios.gr ένας από τους έξι Τούρκους αστυνομικούς που έφτασε στο νησί το βράδυ της Κυριακής επιχείρησε να χρησιμοποιήσεί διαβατήριο του τουρκοκυπριακού ψευδοκράτους.

Αρχικά στον Τούρκο αστυνομικό επετράπη η είσοδος στο νησί για διανυκτέρευση στη Χίο αλλά το πρωί της Δευτέρας μεταφέρθηκε στο Τελωνείο του νησιού μέχρι να αποφασιστεί εάν θα γίνει αποδεκτός και θα αναλάβει δράση στο hotspot ή θα αναγκαστεί να επιστρέψει στο Τσεσμέ και από εκεί στη Σμύρνη.

Το ρεπορτάζ επιβεβαίωσε μετά από σχετική ερώτηση και η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Χίου τονίζοντας ότι ο συγκεκριμένος αστυνομικός παραμένει σε περιορισμό στο Τελωνείο του νησιού.

Σημειώνεται ότι στην υπόθεση ενεπλάκη και η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.

Δείτε τα πρώτα πλάνα από τους Τούρκους αστυνομικούς στη Χίο:

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πενταμερής: Η ώρα της Νέας Υόρκης - Τα σενάρια - Η απουσία της ΕΕ και οι χαμηλές προσδοκίες

Πενταμερής: Η ώρα της Νέας Υόρκης - Τα σενάρια - Η απουσία της ΕΕ και οι χαμηλές προσδοκίες

Στη Νέα Υόρκη μεταβαίνει το απόγευμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όπου την Τετάρτη αναμένεται ακόμα μια κρίσιμη συνάντηση, για το κυπριακό. Η δεύτερη άτυπη πενταμερής διάσκεψη πραγματοποιείται υπό το φως της τουρκικής αδιαλλαξίας και των απαράδεκτων αξιώσεων για λύση δύο κρατών.

BEST OF TOTHEMAONLINE