Ντενκτάς: «Το 2016 η χρονιά του δημοψηφίσματος»

Ντενκτάς: «Το 2016 η χρονιά του δημοψηφίσματος»

Το 2016 θα είναι η χρονιά του δημοψηφίσματος, δήλωσε ο πρόεδρος του τ/κ Δημοκρατικού Κόμματος, Σερντάρ Ντενκτάς, λέγοντας ότι ο “λαός” δεν πρέπει να πει ναι σε μια λύση που θα γελοιοποιεί τις εγγυήσεις της Τουρκίας.

Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, ανακοίνωση του ΔΚ αναφέρει ότι ο κ. Ντενκτάς άρχισε επαφές με μέλη του κόμματος σε διάφορες κοινότητες ενόψει του εκλογικού συνεδρίου του ΔΚ στις 10 Μαίου. Σε συνάντησή του με μέλη του κόμματος  ο Σερντάρ Ντενκτάς ανέφερε ότι οι πρόσφατες εξελίξεις δείχνουν ότι το δημοψήφισμα θα διεξαχθεί εντός του 2016. Πρόσθεσε ότι το ΔΚ προστατεύει πάντα το «κράτος», το οποίο είναι η εγγύηση για το μέλλον του “λαού”.

Η τ/κ πλευρά, συνέχισε, στο θέμα των εγγυήσεων της Τουρκίας δείχνει μια υποχωρητικότητα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και ο τ/κ “λαός” δεν μπορεί να πει ναι σε μια λύση χωρίς εγγυήσεις. Στις συναντήσεις του με ξένους διπλωμάτες και άλλους αξιωματούχους, είπε, μεταφέρει πάντοτε “το ντέρτι μας γι` αυτό το θέμα. Γεννιέται μέσα μας μια υποψία για αυτό. Είναι ξεκάθαρο ότι ακολουθούν νέα παιχνίδια”.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πενταμερής: Η ώρα της Νέας Υόρκης - Τα σενάρια - Η απουσία της ΕΕ και οι χαμηλές προσδοκίες

Πενταμερής: Η ώρα της Νέας Υόρκης - Τα σενάρια - Η απουσία της ΕΕ και οι χαμηλές προσδοκίες

Στη Νέα Υόρκη μεταβαίνει το απόγευμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όπου την Τετάρτη αναμένεται ακόμα μια κρίσιμη συνάντηση, για το κυπριακό. Η δεύτερη άτυπη πενταμερής διάσκεψη πραγματοποιείται υπό το φως της τουρκικής αδιαλλαξίας και των απαράδεκτων αξιώσεων για λύση δύο κρατών.

BEST OF TOTHEMAONLINE