ΚΟΤ: Επείγουν σημαντικές τομές στον τουριστικό τομέα

ΚΟΤ: Επείγουν σημαντικές τομές στον τουριστικό τομέα

Ικανοποίηση εκφράζει για την αξιόλογη αύξηση στις αφίξεις τουριστών τον Φεβρουάριο, ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού (ΚΟΤ), υποδεικνύοντας ωστόσο την αναγκαιότητα σημαντικών τομών στον τομέα του τουρισμού.

«Καλούμε, εκ νέου, τις αρμόδιες Αρχές να επιδείξουν την απαραίτητη ανταπόκριση προς άρση των παρανομιών και αντιμετώπιση των προβλημάτων και αρνητικών φαινομένων των τουριστικών μας περιοχών, όπως κάποια ζητήματα ευρύτερης ακαλαισθησίας, καταπόνησης του περιβάλλοντος, παράνομων κτιριολογικών επεμβάσεων και επεκτάσεων, υπέρμετρης χρήσης πινακίδων, στάθμευσης σε χώρους ΑΜΕΑ, μη συντήρησης, αδυναμίας στην πρόσβαση και απουσίας πεζοδρομίων και ελλιπούς καθαριότητας, μεταξύ άλλων» αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Όπως σημειώνεται, τα υπό αναφορά προβλήματα, τα οποία έχουν διαχρονικά πλήξει την εικόνα της Κύπρου ως προορισμού, έχουν επισημανθεί επανειλημμένα και εμφαντικά από τον ΚΟΤ.

Ο ΚΟΤ ζητά να γίνουν «άμεσες ενέργειες ώστε να περιοριστούν σχετικά παράπονα και αρνητικά σχόλια από ξένους επισκέπτες».

Παράλληλα σημειώνει ως «κρισιμότατο» ζήτημα που πρέπει να ρυθμιστεί άμεσα, το εργασιακό και το θέμα της χειμερινής απασχόλησης, αφού το υφιστάμενο καθεστώς, δυστυχώς, ευνοεί το κλείσιμο των τουριστικών επιχειρήσεων τη χειμερινή περίοδο, κάτι που αποτελεί σοβαρότατη τροχοπέδη στις επιδιώξεις της τουριστικής Κύπρου για αντιμετώπιση της εποχικότητας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ανασχηματισμός: Οι τελευταίες πινελιές Χριστοδουλίδη και η αντίδραση Καρούσου

Ανασχηματισμός: Οι τελευταίες πινελιές Χριστοδουλίδη και η αντίδραση Καρούσου

Σε εκκρεμότητα παραμένουν οι ανακοινώσεις για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, καθώς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, φαίνεται να ολοκληρώνει τις τελευταίες του αποφάσεις πριν παρουσιάσει τη νέα σύνθεση του Υπουργικού Συμβουλίου. Αν και οι ανακοινώσεις αναμένονταν την χθεσινή ημέρα, τελικά μετατέθηκαν, με το Προεδρικό να κρατά κλειστά τα χαρτιά του.

BEST OF TOTHEMAONLINE