Συντεχνίες ΑΗΚ: Σύντομα αποφάσεις για προάσπιση του Οργανισμού

Συντεχνίες ΑΗΚ: Σύντομα αποφάσεις για προάσπιση του Οργανισμού

Το Υπουργείο Εμπορίου εξακολουθεί να μεθοδεύει και να σχεδιάζει τη διάλυση της Αρχής Ηλεκτρισμού, αναφέρουν οι συντεχνίες της ΑΗΚ - ΕΠΟΠΑΗ, ΣΗΔΗΚΕΚ, ΣΕΠΑΗΚ, ΣΥΒΑΗΚ.

Σε σημερινή ανακοίνωση, οι συντεχνίες αναφέρουν ακόμα πως πολύ σύντομα θα συνέλθουν εκτάκτως τα συλλογικά τους όργανα «για να πάρουν εκείνες τις αποφάσεις, που θα έχουν ως στόχο την προάσπιση και διαφύλαξη του Οργανισμού μας».

«Όπως γνωρίζετε έχουμε τοποθετηθεί δημόσια, ότι η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου της 11ης Ιανουαρίου 2016 δεν είναι σύμφωνη με τα όσα διαμείφθηκαν στη σύσκεψη της 7ης Δεκεμβρίου 2015, στο Προεδρικό. Όμως, ακόμα και αυτήν την απόφαση, το ίδιο το Υπουργείο δεν την σεβάστηκε, την παραβιάζει και προσπαθεί να δημιουργήσει τετελεσμένα με απώτερο στρατηγικό στόχο την εκποίηση του Οργανισμού», αναφέρουν οι συντεχνίες.

Εκτιμούν πως η πορεία που έχει επιλέξει το Υπουργείο για την ΑΗΚ θα έχει καταστροφικές συνέπειες, και σημειώνουν πως δεν εμπιστεύονται πλέον τον Υπουργό Ενέργειας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΑΤΑ σε τεντωμένο σχοινί: «Όχι» από ΟΕΒ και ΚΕΒΕ, ενώ οι συντεχνίες είπαν «ναι χωρίς αλλαγές»

ΑΤΑ σε τεντωμένο σχοινί: «Όχι» από ΟΕΒ και ΚΕΒΕ, ενώ οι συντεχνίες είπαν «ναι χωρίς αλλαγές»

Δεν βγήκε τελικά «άσπρος καπνός» από τη σημερινή κοινή συνεδρίαση των εργοδοτικών οργανώσεων για το ζήτημα της Αυτόματης Τιμαριθμικής Αναπροσαρμογής (ΑΤΑ), καθώς ΟΕΒ και ΚΕΒΕ απέρριψαν ομόφωνα την κυβερνητική πρόταση που τους κατατέθηκε.

BEST OF TOTHEMAONLINE