Ο ΚΟΤ γίνεται Υφυπουργείο Τουρισμού

Ο ΚΟΤ γίνεται Υφυπουργείο Τουρισμού

Ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω αποκάλυψε ότι προωθείται θεσμική αναβάθμιση του ΚΟΤ σε Υφυπουργείο Τουρισμού μέχρι το τέλος του χρόνου.

Επιμέλεια: Ματίνα Ζησιάδου

Την αποκάλυψη ότι ο ΚΟΤ θα αναβαθμιστεί θεσμικά σε Υφυπουργείο Τουρισμού, έκανε ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω, Κωνσταντίνος Πετρίδης.

Ο κ. Πετρίδης εξήγγειλε τις αλλαγές που προωθούνται αναφορικά με τον κυπριακό τουρισμό, σε ημερίδα που διοργάνωσε ο ΔΗΣΥ στη Λάρνακα. Στην ημερίδα εξέφρασε την ετοιμότητα της Κυβέρνησης για κατάθεση ενός νομοσχεδίου που θα μειώνει το διοικητικό κόστος των ξενοδοχείων και των κέντρων εστίασης. Επεσήμανε επίσης πως θα πρέπει να γίνει αλλαγή στην κατηγοριοποίηση των ξενοδοχείων, σημειώνοντας ότι δεν υπήρξε ποτέ ολοκληρωμένη εθνική στρατηγική για τον τουρισμό.

Τέλος είπε πως «προσπαθήσαμε με διάφορους τρόπους, δηλαδή τουριστικούς πράκτορες, αεροπορικές εταιρείες και με την πολιτική των ανοικτών αιθέρων, να αυξήσουμε τη συνδεσιμότητα και να φέρουμε κόσμο στην Κύπρο. Όταν υπάρχει demand θα υπάρχει και supply» είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας πως «πρέπει να αυξήσουμε τη ζήτηση και γι’ αυτό χρειάζεται να γίνουμε περισσότερο ανταγωνιστικοί και λιγότερο γραφειοκρατικοί».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Παραδοχή Νομικής Υπηρεσίας: «Λανθασμένος χειρισμός» η αναστολή ποινικής δίωξης πολιτικού προσώπου

Παραδοχή Νομικής Υπηρεσίας: «Λανθασμένος χειρισμός» η αναστολή ποινικής δίωξης πολιτικού προσώπου

Υπήρξε «λανθασμένος χειρισμός» στην υπόθεση αναστολής δίωξης πολιτικού προσώπου για κατ’ ισχυρισμόν βιασμό γυναίκας, για την οποία το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) εξέδωσε καταδικαστική απόφαση κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας, ανέφερε τη Δευτέρα ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων η εκπρόσωπος της Νομικής Υπηρεσίας, Έλλη Παπαγαπίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE