Αναδρομική πληρωμή ΕΕΕ σε χαμηλοσυνταξιούχους

Αναδρομική πληρωμή ΕΕΕ σε χαμηλοσυνταξιούχους

Θα γίνει αναδρομική πληρωμή του ΕΕΕ σε χαμηλοσυνταξιούχους, μετά την έντονη αντίδραση της ΕΚΥΣΥ.

Σε ανακοίνωσή της η `Ένωση αναφέρει ότι ο ΓΔ του Υπουργείου Εργασίας σε απάντηση του στον ΓΓ  της ΕΚΥΣΥ  "έχει αναθεωρήσει την μέχρι σήμερα αρνητική θέση του Υπουργείου του και ως εκ τούτου τα αναδρομικά που δικαιούνται οι χαμηλοσυνταξιούχοι του Ε.Ε.Ε. θα υπολογίζονται και θα καταβάλλονται από το Υπουργείο αφού ληφθεί υπόψη το μηνιαίο ποσό που λάμβαναν ως επίδομα χαμηλοσυνταξιούχοι για τους αντίστοιχους μήνες".

Η ΕΚΥΣΥ αναφέρει ότι στην επιστολή της προς το Υπουργείο Εργασίας σημείωσε ότι "είναι εντελώς παράλογο και άδικο να χάνονται αναδρομικά δικαιώματα των ηλικιωμένων, επειδή καθυστέρησε το αρμόδιο τμήμα να εξετάσει την αίτηση τους".

Σε ό,τι αφορά τις αιτήσεις για φροντίδα η ΕΚΥΣΥ αναφέρει ότι ο ΓΓ επέκρινε το Υπουργείο για "αδικαιολόγητη καθυστέρηση" και τόνισε ότι συνεχίζονται τα παράπονα ατόμων που έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας ή είναι ανάπηρα ή υπερήλικες των οποίων οι αιτήσεις δεν έχουν εξεταστεί.

Αναφέρεται ακόμη ότι υπάρχουν αιτήσεις που δεν εξεταστεί ενώ υποβλήθηκαν από τον Σεπτέμβριο -Οκτώβριο του 2014 και ότι επί τούτου έγιναν επανειλημμένα διαβήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ενημερώνει το Εθνικό Συμβούλιο για το Κυπριακό ο ΠτΔ - Παρών αυτή τη φορά ο Φειδίας

Ενημερώνει το Εθνικό Συμβούλιο για το Κυπριακό ο ΠτΔ - Παρών αυτή τη φορά ο Φειδίας

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 10.40 το πρωί η συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη, ο οποίος αναμένεται να ενημερώσει τα μέλη του για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό μετά και τις επισκέψεις που πραγματοποίησαν την περασμένη βδομάδα στην Κύπρο ο ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, και ο Ειδικός Εκπρόσωπος της ΕΕ για το Κυπριακό, Ραφαέλε Φίτο.

BEST OF TOTHEMAONLINE