ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κραυγή απόγνωσης από Ιρακινό πρόσφυγα: Είμαι «φυλακισμένος» στην Κύπρο για 18 χρόνια

Κραυγή απόγνωσης από Ιρακινό πρόσφυγα: Είμαι «φυλακισμένος» στην Κύπρο για 18 χρόνια

Τον τελευταίο χρόνο το προσφυγικό-μεταναστευτικό ταλανίζει την Ευρώπη, με τους ηγέτες των χώρων να προσπαθούν μάταια να δώσουν λύση.

Επιμέλεια: Έκτορας Γεωργίου

Η ιστορία που θα διαβάσετε πιο κάτω δημοσιεύεται από την βρετανική ιστοσελίδα «Telegraph» και αναφέρεται στον  Kamran Farhan, ο οποίος έφτασε στην Κύπρο το 1998 και μέχρι σήμερα παραμένει «εγκλωβισμένος» εδώ.

Όλα αρχίζουν από το μακρινό 1998, όταν μια βάρκα ξεβράστηκε στις Βρετανικές βάσεις με 75 πρόσφυγες να ψάχνουν για ένα καλύτερο μέλλον, για μια καινούργια ζωή. 

Συγκεκριμένα ο Kamran, μετά τις συγκρούσεις στην πατρίδα του, το Β.Ιράκ,πήρε την μεγάλη απόφαση να φύγει για ένα καλύτερο μέλλον, πουλώντας ό,τι έχει και δεν έχει για να εξασφαλίσει τα 2000 δολάρια για μια καλύτερη ζωή. 

Προορισμός η Ιταλία, όμως η ζωή δεν τα έφερε όπως έπρεπε και η βάρκα με τους μετανάστες κατέληξε στην Κύπρο και συγκεκριμένα στις βάσεις της Δεκέλειας.  Όπως αναφέρει και ο ίδιος «δεν ήθελα να ήμουν εδώ, ούτε καν ήξερα την Κύπρο πριν έρθω εδώ». 

Επί 18 χρόνια περιμένει καρτερικά τον δικαστήριο στην Μεγάλη Βρετανία όπου θα τον δικαιώσει έτσι ώστε να μπορεί να φύγει από την Κύπρο για μια καλύτερη ζωή για ένα καλύτερο μέλλον.

Τελικά, το πρόβλημα είναι πολύ μεγαλύτερο. Όχι μόνο κάποιοι αναγκάζονται να αφήσουν τις πατρίδες τους για λόγους για τους οποίους δεν φέρουν ευθύνη. Κάποιοι στην προσπάθειά τους να εξασφαλίσουν καλύτερη ζωή, καταλήγουν φυλακισμένοι...

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έτρεχε η Πυροσβεστική: Κατοικίες «τυλίχθηκαν» στις φλόγες από αναμμένο καντήλι και κερί

Σήμερα η ένσταση Οδυσσέα στο αίτημα Σαββίδη για παύση του - Πολυσέλιδη η έκθεση

Εκστρατεία Αστυνομίας: Στους δρόμους για ελέγχους φορτηγών και λεωφορείων – Τι προνοεί η νομοθεσία

Βρέθηκε εκτός δρόμου, έχασε τον έλεγχο και προσέκρουσε σε όχημα - Τραυματίστηκαν 5 πρόσωπα - Η κατάσταση της υγείας τους  

Βίντεο που κόβει την ανάσα: Φορτηγό συγκρούεται με αυτοκίνητο και κρέμεται στο κενό από γέφυρα στις ΗΠΑ - Ο τρόμος της οδηγού

Μενίδι: «Όταν την είδα έβγαλα το μαχαίρι και άρχισα να την μαχαιρώνω» - Η κυνική ομολογία του δολοφόνου της 40χρονης - Βίντεο



Στη Λευκωσία σήμερα η Υπουργική Σύνοδος για το μεταναστευτικό - Στο επίκεντρο το ζήτημα της Συρίας

Στη Λευκωσία σήμερα η Υπουργική Σύνοδος για το μεταναστευτικό - Στο επίκεντρο το ζήτημα της Συρίας

Το ζήτημα της Συρίας και η επαναξιολόγηση του καθεστώτος περιοχών της χώρας, θα βρεθούν σήμερα στο επίκεντρο της Υπουργικής Συνόδου για το μεταναστευτικό, το οποίο πραγματοποιείται στη Λευκωσία με πρωτοβουλία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Στη Σύνοδο θα συμμετάσχουν υπουργοί και αξιωματούχοι από την Ελλάδα, την Τσεχία, την Αυστρία, την Πολωνία, τη Δανία, την Ιταλία και τη Μάλτα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top