Αναστασιάδης στο CNBC: «Οι όροι του πακέτου διάσωσης ήταν αυστηροί, αλλά αναγκαίοι» ΒΙΝΤΕΟ

Αναστασιάδης στο CNBC: «Οι όροι του πακέτου διάσωσης ήταν αυστηροί, αλλά αναγκαίοι» ΒΙΝΤΕΟ

Τα μηνύματα του Προέδρου της Δημοκρατίας σε εσωτερικό και Ευρώπη – Τι προανήγγειλε ο Υπουργός Οικονομικών

Της Ματίνας Ζησιάδου

Συνέντευξη παραχώρησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC.

Ο Πρόεδρος μίλησε για την επόμενη μέρα μετά την έξοδο της Κύπρου από το μνημόνιο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η Κύπρος διέψευσε τις προβλέψεις και αποκατέστησε την αξιοπιστία της ίδιας, αλλά και του τραπεζικού συστήματος. Το 2015, η Κύπρος κατέγραψε το καλύτερο έτος οικονομικής ανάπτυξης», συμπλήρωσε.

Κληθείς να σχολιάσει το περιεχόμενο των μεταρρυθμίσεων, ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι χρειάστηκαν δραστικές μεταρρυθμίσεις από πλευράς της Κυβέρνησης, ενώ επεσήμανε ότι οι όροι του πακέτου διάσωσης ήταν αυστηροί, αλλά αναγκαίοι. Παράλληλα εξέφρασε την ευαρέσκειά του στο ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων δεν μπλόκαρε τις μεταρρυθμίσεις αυτές.

Ο κύριος Αναστασιάδης ωστόσο τόνισε πως «οι αυστηρές πολιτικές λιτότητας δεν βοηθούν, εάν η Κυβέρνηση αγνοήσει την κοινωνική συνοχή και την επιπτώσεις». Ο Πρόεδρος αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη αλλαγής πλεύσης σε ευρωπαϊκό επίπεδο, επισημαίνοντας την ανάγκη για υιοθέτηση πιο ανθρωποκεντρικών  πολιτικών.

Συνέντευξη στο αμερικανικό δίκτυο παραχώρησε και ο Υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης. Ο κύριος Γεωργιάδης εξέφρασε την αισιοδοξία του για την επόμενη μέρα, προαναγγέλλοντας την έξοδο στις διεθνείς αγορές, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει κατά πόσο το κρατικό ομόλογο θα είναι 7ετούς ή 10ετούς διάρκειας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Αννίτα Δημητρίου: «Δεν θα στηρίξουμε Χριστοδουλίδη» – Η απόφαση του ΔΗΣΥ για τις Προεδρικές του 2028

Αννίτα Δημητρίου: «Δεν θα στηρίξουμε Χριστοδουλίδη» – Η απόφαση του ΔΗΣΥ για τις Προεδρικές του 2028

Σαφές μήνυμα για τις προεδρικές εκλογές του 2028 έστειλε η Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αννίτα Δημητρίου, ξεκαθαρίζοντας ότι ο ΔΗΣΥ δεν πρόκειται να στηρίξει τον Νίκο Χριστοδουλίδη και προαναγγέλλοντας ότι το κόμμα θα κατέλθει με δικό του υποψήφιο.

BEST OF TOTHEMAONLINE