ΣΚΑΝΔΑΛΟ! «Φαγοπότι» εκατομμυρίων με καύσιμα λεωφορείων

ΣΚΑΝΔΑΛΟ! «Φαγοπότι» εκατομμυρίων με καύσιμα λεωφορείων

Ποιους καίνε τα στοιχεία «φωτιά» που αποκαλύπτει σε επιστολή του ο Γενικός Ελεγκτής

Επιμέλεια: Ματίνα Ζησιάδου

Ο Γενικός Ελεγκτής εισηγείται τη διεξαγωγή ποινικής έρευνας εις βάρος των εταιρειών αστικών λεωφορείων, οι οποίες φέρονται να κερδοσκοπούσαν σε βάρος του κράτους, «φουσκώνοντας» το κόστος κατανάλωσης καυσίμων.

Στον Γενικό Εισαγγελέα εισηγείται να παραπεμφθεί το θέμα προμήθειας καυσίμων σε εταιρείες αστικών λεωφορείων, ο Γενικός Ελεγκτής, με σκοπό να εξεταστεί κατά πόσον δύο από αυτές επωφελήθηκαν εις βάρος του δημοσίου, παρουσιάζοντας τιμολόγια που παρέπεμπαν σε μεγαλύτερη κατανάλωση από την πραγματική, αποκαλύπτει σε δημοσίευμά του η εφημερίδα «Φιλελεύθερος».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Γενικός Ελεγκτής υπέδειξε ότι το κράτος έχανε κάθε χρόνο €500.000 από τις εκπτώσεις που δυνατόν να έπαιρναν εταιρείες από τους προμηθευτές καυσίμων και τις οποίες πιθανώς να αξιοποιούσαν για ίδιον όφελος.

Ειδικά όσον αφορά την επαρχία Λευκωσίας, από έλεγχο που έγινε, σε σύγκριση με το 2014, διαπιστώθηκε ότι το 2015 (όταν καταμετρούνταν επ’ ακριβώς οι καταναλωθείσες ποσότητες καυσίμων) παρατηρήθηκε μείωση κατά 470.000 λίτρα (ποσοστό 17%) ενώ στην επαρχία Λεμεσού η μείωση ανήλθε σε 585.000 λίτρα ή ποσοστό 30%.

Ο Ελεγκτής κάνει επίσης λόγο για διαπλοκή και αφήνει να νοηθεί ότι ανάδοχοι εισέπρατταν τις εκπτώσεις που εκτιμάται ότι τους παραχωρούσαν εταιρείες πετρελαιοειδών για ίδιον όφελος.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Έντονες παρασκηνιακές διεργασίες στην ΕΔΕΚ - Καταθέτει υποψηφιότητα ο Κωστής Ευσταθίου-Σκέψεις από Σοφοκλέους και Μυριάνθους - Στηρίζει Μορφάκη ο Μαυρονικόλας

Έντονες παρασκηνιακές διεργασίες στην ΕΔΕΚ - Καταθέτει υποψηφιότητα ο Κωστής Ευσταθίου-Σκέψεις από Σοφοκλέους και Μυριάνθους - Στηρίζει Μορφάκη ο Μαυρονικόλας

Συναντήσεις μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, κατάθεση υποψηφιότητας από τον διαγραφέντα Κωστή Ευσταθίου, συναινετικές διαδικασίες οι οποίες για κάποια στελέχη και πρώην μέλη της ΕΔΕΚ, θα μπορούσαν να ενώσουν το κόμμα, όλα αυτά, συνθέτουν το σημερινό σκηνικό, ημέρα κατά την οποία, ο Κωστής Ευσταθίου, θα προχωρήσει στην απόφασή του, να καταθέσει ενώπιον του Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής, την υποψηφιότητά του, για την προεδρία του κόμματος. Μέχρι στιγμής, υποψήφιοι για την προεδρία της ΕΔΕΚ, είναι οι, Μορφάκης Σολομωνίδης και Μάριος Χαννίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE