Στο Ισραήλ ο Πρόεδρος της Βουλής

Στο Ισραήλ ο Πρόεδρος της Βουλής

Επίσημη επίσκεψη αρχίζει σήμερα Τετάρτη 9/3 στο Ισραήλ ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Γιαννάκης Ομήρου, στη διάρκεια της οποίας θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της χώρας, Reuven Rivlin, και θα έχει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ, Benjamin Netanyahu.

Η διήμερη επίσημη επίσκεψη πραγματοποιείται ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου της Κνεσέτ, Yuli-Yoel Edelstein, με τον οποίο ο κ. Ομήρου θα έχει συνάντηση εργασίας.

Οπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, ανάμεσα στα θέματα που θα συζητηθούν κατά τις επαφές του Προέδρου της Βουλής θα είναι η περαιτέρω αναβάθμιση των ήδη άριστων κοινοβουλευτικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, θέματα κοινού ενδιαφέροντος όπως είναι το ενεργειακό, η κρίσιμη κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, καθώς και το Κυπριακό.

Ο κ. Ομήρου θα έχει επίσης χωριστές συναντήσεις με τον Υπουργό Εθνικών Υποδομών, Ενέργειας και Υδάτινων Πόρων, Yuval Steinitz, τον Πρόεδρο της Ομάδας Φιλίας Ισραήλ – Κύπρου στην Κνεσσέτ, Καθηγητή Manuel Trajtenberg και Μέλη της Ομάδας, τον ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Πρόεδρο του Εργατικού Κόμματος, Yitzhak Herzog και τον Πρόεδρο του Κόμματος "Israel Beiteinu", τέως Υπουργό Εξωτερικών, Avigdor Liberman.

Θα επισκεφθεί, εξάλλου, το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, όπου θα έχει συνάντηση με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ’.

Στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του, ο κ. Ομήρου θα επισκεφθεί το Μουσείο Ιστορίας του Ολοκαυτώματος Yad Vashem, όπου θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο των Μαρτύρων του Ολοκαυτώματος.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Είδε Ολγκίν ο ΠτΔ – «Έτοιμοι να αρχίσουμε να δουλεύουμε ουσιαστικά»

Είδε Ολγκίν ο ΠτΔ – «Έτοιμοι να αρχίσουμε να δουλεύουμε ουσιαστικά»

Αισιόδοξη δηλώνει η προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό Μαρία Ανχελα Ολγκίν, μετά τη συνάντηση, που είχε το Σάββατο το πρωί, στο Προεδρικό Μέγαρο, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη. Ανέφερε σε δηλώσεις της στα ΜΜΕ ότι είναι "καλό σημάδι" το ότι θα συναντηθούν οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων την άλλη εβδομάδα μετά την απραξία και επανέλαβε ότι είναι ενθαρρυμένη από τη συνάντηση που είχε με τους νέους στο Αμμάν πριν από μερικές εβδομάδες.