Παράτυπη μετάθεση λειτουργού Υπ. Εμπορίου – Συγγενής με υψηλόβαθμο στέλεχος κόμματος!

Παράτυπη μετάθεση λειτουργού Υπ. Εμπορίου – Συγγενής με υψηλόβαθμο στέλεχος κόμματος!

Υψηλόβαθμο στέλεχος του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού πήρε παράτυπα μετάθεση στα… μέτρα του και συγκεκριμένα στη Λάρνακα όπου διαμένει.

Η όλη υπόθεση, όμως, έχει και μια άλλη ενδιαφέρουσα παράμετρο. Ο εν λόγω λειτουργός είναι στενός συγγενής με κορυφαίο στέλεχος κόμματος.

Η πιο πάνω υπόθεση καταγγέλθηκε από την  βουλευτή του ΑΚΕΛ Ειρήνη Χαραλαμπίδου στην συνεδρία της Επιτροπής Ελέγχου (08/03) ενώπιον του Υπουργού, Γιώργου Λακκοτρύπη.

Βάσει των όσων ανέφερε η κ. Χαραλαμπίδου, ο εν λόγω λειτουργός που ήταν υπεύθυνος συντονιστής κλάδου του υπουργείου, μετατέθηκε από τη Λευκωσία στη Λάρνακα παίρνοντας θέση επαρχιακού, τη στιγμή που είχε κλίμακα Α13+2.

Με απλά λόγια, με βάση το μισθολογικό του στάτους, δεν αιτιολογείτο η μετάθεσή του. Αν η κλίμακά του ήταν μέχρι Α11, τότε δεν θα υπήρχε θέμα.

Στην αδυναμία του υπουργού να τοποθετηθεί  (δήλωσε πως δεν ξέρει κάτι σχετικό) πήρε το λόγο ο γενικός διευθυντής του Υπουργείου, Στέλιος Χειμώνας, αναφέροντας πως γνωρίζει την περίπτωση.

Συγκεκριμένα, είπε πως όταν γινόταν η μετάθεση του εν λόγω λειτουργού στη Λάρνακα η κλίμακά του ήταν Α11. Εξήγησε πως η κλίμακά του ανέβηκε μετά από δικαστική δικαίωση του εν λόγω λειτουργού. «Δεν τον φέρναμε πίσω στη Λευκωσία για 5 μήνες που απομένουν μέχρι την αφυπηρέτησή του» πρόσθεσε ο κ. Χειμώνας.

Η Ειρήνη Χαραλαμπίδου επανήλθε διατυπώνοντας νέο ερώτημα. «Αν δεν ήταν συγγενής γνωστού πολιτικού προσώπου, δεν θα τον μεταθέτατε πίσω στη Λευκωσία;» διερωτήθηκε.

Ερώτηση που έμεινε αναπάντητη.

Φάνης Μακρίδης

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

«Ανταλλάζουν» συνεχώς πυραυλικές επιθέσεις Ισραήλ-Ιράν - Σε αναμμένα κάρβουνα όλοι εν αναμονή της απόφασης Ντραπ

«Ανταλλάζουν» συνεχώς πυραυλικές επιθέσεις Ισραήλ-Ιράν - Σε αναμμένα κάρβουνα όλοι εν αναμονή της απόφασης Ντραπ

Πυραυλικές επιθέσεις και στο Ιράν και στο Ισραήλ. Αναμένεται η απόφαση για εμπλοκή των ΗΠΑ στον πόλεμο μετά την έκτακτη σύσκεψη που συγκάλεσε ο Τραμπ.

BEST OF TOTHEMAONLINE