Ενισχύουν τα μέτρα ασφαλείας στη Βαγδάτη, μετά την πολύνεκρη επίθεση

Ενισχύουν τα μέτρα ασφαλείας στη Βαγδάτη, μετά την πολύνεκρη επίθεση

Τουλάχιστον 61 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες τραυματίστηκαν κατά την επίθεση αυτοκτονίας που πραγματοποίησαν χθες τζιχαντιστές σε περιοχή της Βαγδάτης και σήμερα οι ιρακινές αρχές ενίσχυσαν τα μέτρα ασφαλείας.

Σύμφωνα με αξιωματικό της αστυνομίας μέτρα ελήφθησαν κυρίως για την καλύτερη προστασία των σημείων ελέγχου γύρω από την πρωτεύουσα καθώς "οι τρομοκράτες αυτοί προσπαθούν να χτυπούν ξανά και ξανά".

Η χθεσινή επίθεση που πραγματοποιήθηκε με παγιδευμένο φορτηγό σε σημείο ελέγχου στη βόρεια είσοδο της πόλης Χίλα, 80 χλμ. νότια της Βαγδάτης, χαρακτηρίζεται η πλέον πολύνεκρη από την αρχή της χρονιάς. Μεταξύ των νεκρών είναι "τέσσερις γυναίκες και επτά παιδιά", σύμφωνα με γιατρό των υπηρεσιών υγείας στην επαρχία της Βαβυλώνας.

Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι έχουν γίνει έντεκα συλλήψεις στην Τζμπάλα, στο πλαίσιο της έρευνας για την επίθεση.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, βλέπει εξελίξεις, αλλά η Νέα Υόρκη, ακόμη ψάχνει την τριμερή

Κυπριακό: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, βλέπει εξελίξεις, αλλά η Νέα Υόρκη, ακόμη ψάχνει την τριμερή

Με το βλέμμα στραμμένο στις «θετικές εξελίξεις» στο Κυπριακό, βρίσκεται στη Νέα Υόρκη ο Νίκος Χριστοδουλίδης, την ώρα όμως που το διπλωματικό σκηνικό παραμένει ρευστό και κανένα από τα κρίσιμα επόμενα βήματα, δεν μπορεί ακόμη να θεωρηθεί δεδομένο. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εμφανίζεται να διακρίνει κινητικότητα στο παρασκήνιο και να επενδύει στο προσωπικό ενδιαφέρον του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες. Ωστόσο, την ίδια στιγμή, από την πλευρά των Ηνωμένων Εθνών, δεν έχει μέχρι στιγμής επιβεβαιωθεί ούτε καν η πραγματοποίηση μιας κοινής συνάντησης των δύο πλευρών, με τη Μαρία Άνχελα Ολγκίν.

BEST OF TOTHEMAONLINE