ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Καζάνι που βράζει το ΧΥΤΑ Πάφου – Νέες συλλήψεις οσονούπω

Καζάνι που βράζει το ΧΥΤΑ Πάφου – Νέες συλλήψεις οσονούπω

Έχασαν τον ύπνο τους στην Πάφο και όχι μόνο μετά από τις τελευταίες αποκαλύψεις που αφορούν το σκάνδαλο του ΧΥΤΑ Μαραθούντας.

Το κύκλωμα με τις υπερχρεώσεις στα σκουπίδια!

Το θέμα του ΧΥΤΑ Πάφου ήταν γνωστό τόσο στην Αστυνομία, όσο και στην Ελεγκτική Υπηρεσία, από το Δεκέμβριο του 2014. Τότε μάλιστα που είχε ξεκινήσει το σκάνδαλο του ΣΑΠΑ, διάφοροι εμπλεκόμενοι έκαναν λόγω και για νέο σκάνδαλο.

Η υπόθεση ήταν τότε γνωστή και στην Ελεγκτική Υπηρεσία όπου διερευνούσε τότε το σκάνδαλο του ΣΑΠΑ. Μάλιστα οι έρευνες εκείνο το διάστημα είχαν σταματήσει αφού οι αρχές δεν είχαν ικανοποιητικά στοιχειά για να προχωρήσουν.

Η κομπίνα αφορά εκτός από την κατακύρωση της προσφοράς στην εταιρεία Helectro η οποία ήταν πολύ ακριβή, άλλα και στο κύκλωμα που είχε στηθεί από την εταιρεία διαχείρισης του ΧΥΤΑ και τις υπερχρεώσεις στους τόνους των σκουπιδιών.

Μάλιστα όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, υπάλληλος της εταιρείας φαίνεται να είναι το πρόσωπο που «άνοιξε τα μάτια» στο Δήμαρχο Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος με τον τελευταίο να προσφεύγει στις αρχές για καταγγελία.

Οι απειλές του Κοκότση προς τον Φαίδωνα

Τα παραφουσκωμένα τιμολόγια του ΧΥΤΑ Μαραθούντας που έπρεπε να καταβάλει ο Δήμος Πάφου ήταν η αρχή του παγόβουνου για τις αποκαλύψεις που ακολούθησαν.

Ο Δήμαρχος Πάφου μάλιστα τότε μέσα από δηλώσεις του αναφέρονταν συνεχώς στο θέμα του ΧΥΤΑ Πάφου με αποτέλεσμα ο διευθυντή της Helectro, Γιάννης Κοκότσης να του ασκεί συνεχώς πιέσεις ώστε να σταματήσει να μιλά και να παύσουν οι έρευνες που είχαν ξεκινήσει για τον ΧΥΤΑ.

Ο κ. Φαίδωνος αρνείτο να καταβάλει τα οφειλόμενα υποστηρίζοντας ότι υπήρχαν υπερχρεώσεις από την Helector. Μέσω του νομικού συμβούλου του Ανδρέα Δημητριάδη το δ.σ. του ΧΥΤΑ ζητούσε με επιστολή του ημερομηνίας 19/10/2015 να καταβληθούν άμεσα οι οφειλές και απειλούσε ότι σε περίπτωση μη συμμόρφωσης εντός 15 ημερών θα προχωρήσουν στη λήψη δικαστικών μέτρων για είσπραξη των καθυστερημένων τελών. Μάλιστα μέσω των επιστολών, υπήρχαν και οι απειλές πως τα σκυβαλοφόρα δεν θα μάζευαν τα σκουπίδια του Δήμου, αν δεν εξοφληθεί το χρέος των περίπου 185.000 ευρώ.

Νέες συλλήψεις

Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, εντός των επόμενων ημερών αναμένονται και νέες συλλήψεις προσώπων που έχουν να κάνουν τόσο με υπαλλήλους του ΧΥΤΑ Πάφου όσο και με άλλους εμπλεκόμενους.

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλο Σάββατο: Το τέλος των Παθών – Τα μεσάνυχτα η Ανάσταση του Κυρίου

Άγιος Φως: Θαύμα ή τελετή - Θεολόγος εξηγεί στο «Τ»

Σε «έξαρση» ο παρβοϊός πανευρωπαϊκά: Πρέπει να ανησυχούμε; Τι είναι και ποια τα συμπτώματα - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Ήρθε Πάσχα, κατεβαίνω… χωριό – Ψήνουν σούβλες και παίζουν παραδοσιακά παιχνίδια – Δείτε εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο

Η σκηνή της Ανάστασης του «Ιησού από τη Ναζαρέτ» που κόπηκε στο μοντάζ - Η εξήγηση του Φράνκο Τζεφιρέλι - Δείτε βίντεο

Φειδίας Παναγιώτου: Το βίντεο με τον ιερέα πατέρα του να φέρνει το μήνυμα της Πρώτης Ανάστασης – Το στοίχημα για το «εκατοστάρι»



ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

Την αταλάντευτη θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας για λύση που θα κινείται απολύτως μέσα στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα και με πεδίο εκκίνησης των συνομιλιών το σημείο ωρίμανσης στο Κρανς Μοντανά, υπογράμμισε ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Κωνσταντίνος Κόμπος, σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top