ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλέξης Τσίπρας: Βλέπει αδυναμίες της Ε.Ε. στους χειρισμούς της επί του «προσφυγικού»

Αλέξης Τσίπρας: Βλέπει αδυναμίες της Ε.Ε. στους χειρισμούς της επί του «προσφυγικού»

Την εθνική στρατηγική της Ελλάδας για το προσφυγικό παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, που συνεδριάζει με αντικείμενο τις εξελίξεις στο προσφυγικό και τη διαχείριση του ζητήματος σε κοινωνικό επίπεδο.

Ο πρωθυπουργός ενόψει της αυριανής έκτακτης συνόδου κορυφής της Ε.Ε. με τη συμμετοχή της Τουρκίας  δήλωσε ότι η θέση της Αθήνας διαμορφώνεται με βάση τους άξονες της αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, της προσπάθεια μείωσης των προσφυγικών ροών από την Τουρκία και της δίκαιης κατανομής ευθυνών και υποχρεώσεων στην Ε.Ε. με συνέπειες για όσους δεν τα τηρούν.

Βάσει των τριών αυτών αξόνων, που, όπως επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, συμφωνήθηκαν ως «κατ ελάχιστον εθνική στρατηγική» στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, θα κινηθεί η χώρα μας αύριο στις Βρυξέλλες. 

Ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα παλεύει να επιστρέψει η Ευρώπη στον ορθό λόγο και θα ζητήσει την ισότιμη κατανομή των προσφύγων σε όλη την Ε.Ε., αλλά και την άμεση έναρξη διαδικασίας μετεγκατάστασης μεγάλου αριθμού προσφύγων.

Τόνισε ότι η προσφυγική κρίση δείχνει τις αδυναμίες της Ε.Ε. και ότι για πρώτη φορά ο δυτικός κόσμος συνειδητοποιεί ότι ορισμένες επιλογές, όπως οι στρατιωτικές επεμβάσεις, δεν έχουν πλέον επιπτώσεις μόνο στα κράτη της Μ. Ανατολής, αλλά επηρεάζουν την ίδια την καρδιά της Ευρώπης.

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως οι πολιτικές της λιτότητας εξέθρεψαν το τέρας της ακροδεξιάς και γονιμοποίησαν το έδαφος για την ανάπτυξη τέτοιων ιδεών σε χώρες της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης, προσθέτοντας ότι η πολιτική που ακολουθεί η Ευρώπη θα οδηγήσει σε αδιέξοδα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι «η έκβαση της σύγκρουσης των ιδεών και της πολιτικής θα καθορίσει το μέλλον της Ευρώπης και ενδεχομένως θα αλλάξει τη δομή της για πολλά χρόνια».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top