Σόιμπλε: «Δεν θα ενταχθεί η Τουρκία στην ΕΕ...»

Σόιμπλε: «Δεν θα ενταχθεί η Τουρκία στην ΕΕ...»

«Η γερμανική κυβέρνηση έχει μεγάλες αμφιβολίες για το κατά πόσον η Τουρκία θα πρέπει να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης», δήλωσε στο BBC ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Η στάση αυτή υιοθετείται, παρά το γεγονός ότι η Άγκυρα επιδιώκει την επιτάχυνση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με αντάλλαγμα τη συνεργασία της στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

Ο κ. Σόιμπλε σημείωσε πως οι διαπραγματεύσεις θα διαρκέσουν για πολλά χρόνια και το ενδεχόμενο ένταξης της Τουρκίας στην ενωμένη Ευρώπη «δεν συνιστά ανησυχία επί του παρόντος». 

Ερωτηθείς για τον κίνδυνο εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση μετά το σχετικό δημοψήφισμα του καλοκαιριού, ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ σημείωσε πως ένα Brexit θα έπληττε βαριά τη βρετανική, την ευρωπαϊκή αλλά και την παγκόσμια οικονομία.

«Θα είχαμε χρόνια με τις πιο δύσκολες διαπραγματεύσεις. Για χρόνια θα είχαμε τέτοια ανασφάλεια που θα ήταν δηλητήριο για την οικονομία στο Ηνωμένο Βασίλειο, την ευρωπαϊκή ήπειρο αλλά και την παγκόσμια οικονομία», είπε.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Βιβλική καταστροφή στο Νεπάλ: Δραματική αυξηση των νεκρών - «Φουσκώνει» λίμνη και απειλεί με νέα πλημμύρα

Βιβλική καταστροφή στο Νεπάλ: Δραματική αυξηση των νεκρών - «Φουσκώνει» λίμνη και απειλεί με νέα πλημμύρα

Τους 362 έχουν φτάσει οι νεκροί από τη βιβλική καταστροφή στα σύνορα του Νεπάλ με το Θιβέτ, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της αστυνομίας, ενώ ο αριθμός μεταβάλλεται με δραματικούς ρυθμούς.

BEST OF TOTHEMAONLINE