ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Συμμαχία Πολιτών ανακοίνωσε νέο αριστίνδην για την Κερύνεια

Η Συμμαχία Πολιτών ανακοίνωσε νέο αριστίνδην για την Κερύνεια

Τον Δρ. Ανδρέα Αλεξάνδρου Προκοπίου ανακοίνωσε ότι θα εντάξει στο ψηφοδέλτιο της ως αριστίνδην υποψήφιο στη Κερύνεια η Συμμαχία Πολιτών.

Ο Δρ. Ανδρέας Αλεξάνδρου Προκοπίου γεννήθηκε στην Λευκωσία. Κατάγεται από το χωρίο Φτέρυχα της Επαρχίας Κερύνειας. Έχει να επιδείξει μια πλούσια δραστηριότητα σε πολλούς τομείς όπως για παράδειγμα στον Επιστημονικό, στον Κοινωνικό και Φιλανθρωπικό, στο Εθνικό και Πολιτικό καθώς και ένα πλούσιο Συγγραφικό έργο.

Διαβάστε την ανακοίνωση του:

Η ζωή μας τελειώνει όταν σιωπούμε για πράγματα που μας αφορούν». Αυτά τα λόγια δεν είναι δικά μας αλλά είναι τα λόγια ενός σύγχρονου αγωνιστή των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Martin Luther King. Απόλυτα όμως εκφράζει και τα δικά μας πιστεύω όσον αφορά τις ευθύνες καθενός από εμάς.

Στις δύσκολες αυτές στιγμές η προσωπική ευθύνη πρέπει να καθοδηγεί τις πράξεις κάθε συνετού πολίτη.  Ο πολίτης σήμερα  δεν εμπιστεύεται κανένα και τίποτε: δεν εμπιστεύεται ούτε τους θεσμούς , ούτε την πολιτική και ασφαλώς ούτε τους πολιτικούς.

Συμφωνώ και εγώ με αυτή την διαπίστωση και εάν έλεγα το αντίθετο δεν θα έλεγα την αλήθεια. Γιατί λοιπόν κάποιος που έχασε την εμπιστοσύνη του να χρήζεται σήμερα υποψήφιος ενός κόμματος; Για να γίνει και αυτός μέρος του προβλήματος;

Η απάντηση σε αυτό βρίσκεται στο ότι δεν πρέπει να αφήσουμε  τους ανεύθυνους και τους  «ανερυθρίαστους» να συνεχίσουν στο ίδιο μοτίβο. Γιατί αν το κάνουμε αυτό τότε σημαίνει ότι άθελα μας τους αφήνουμε να εδραιωθούν και να συνεχίσουν το έργο τους. Σημαίνει ότι γινόμαστε και εμείς «συν-υπεύθυνοι» στον τρόπο διακυβέρνησης τους. Με την κάθοδο μας όσοι πιστεύουμε σε αυτή την αλλαγή, δίνουμε μια εναλλακτική επιλογή  ούτως ώστε να αποδεσμευθούν από τους «δεσμούς συγγένειας» με το κατεστημένο. Έχουν λοιπόν την ευκαιρία να επιλέξουν. Και η εναλλακτική επιλογή βρίσκεται στην υποστήριξη των θέσεων και απόψεων της Συμμαχίας Πολιτών. Ένας νέος πολιτικός σχηματισμός χωρίς βαρίδια και ευθύνες του παρελθόντος. Οι θέσεις της Συμμαχίας στο κυπριακό, οικονομία και την διακυβέρνηση  είναι θέσεις που βρίσκονται σε κοινή γραμμή με τις δικές μου διαχρονικές απόψεις. Θα πρέπει πιστεύω να του δώσουμε την ευκαιρία να αποδείξει την διαφορετικότητα του.

Επειδή όμως χάσαμε την εμπιστοσύνη μας στα κόμματα δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη ότι πρέπει να πέφτουμε και στην παγίδα του κατεστημένου και του παλαιοκομματισμού ότι «όλοι οι ίδιοι είμαστε» και «όλοι μαζί τα φάγαμε». Εμείς δεν φάγαμε και ούτε πρόκειται να φάμε. Τα σημερινά  προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είναι πολλά και δύσκολα και αφορούν εκτός του Εθνικού ζητήματος, την οικονομία, την ανεργία, τα θέματα υγείας, το θέμα της χρηστής διοίκησης, της εκπαίδευσης και ιδιαίτερα της αποκατάστασης της εμπιστοσύνης στους θεσμούς. Για να μπορούμε όμως να λύσουμε όλα αυτά τα προβλήματα απαραίτητη προϋπόθεση είναι η διατήρηση της ύπαρξης της Κυπριακής Δημοκρατίας. Χωρίς αυτή τίποτα δεν γίνεται.

Φίλες και φίλοι, έχοντας κατά νου όλα τα πιο πάνω δεν πρέπει να σιωπούμε για αυτά που μας αφορούν και ασφαλώς πρέπει περάσουμε το μήνυμα και εντός και εκτός Κύπρου ότι δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε για αυτά που μας ανήκουν. Θα πρέπει να συνενώσουμε δυνάμεις για να υπερασπιστούμε όλοι μαζί και την πατρίδα αλλά και να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας.                                             

                                               Δώστε λοιπόν ελπίδα σ΄ αυτό το τόπο.

 

Βιογραφικό Σημείωμα 

Ο Δρ. Ανδρέας Αλεξάνδρου Προκοπίου γεννήθηκε στην Λευκωσία. Κατάγεται από το χωρίο Φτέρυχα της Επαρχίας Κερύνειας. Έχει να επιδείξει μια πλούσια δραστηριότητα σε πολλούς τομείς όπως για παράδειγμα στον Επιστημονικό, στον Κοινωνικό και Φιλανθρωπικό, στο Εθνικό και Πολιτικό καθώς και ένα πλούσιο Συγγραφικό έργο. 

Επιστημονικό Έργο

  • Είναι Γναθοχειρουρχός.
  • Επίκουρος Καθηγητής Ιατρικής Σχολής του St George’ s στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.
  • Είναι Διευθυντής της κλινική Χρυσοβαλάντου στην Λεμεσό.
  • Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστήμιου του Λονδίνου.
  • Κάτοχος Master στα θέματα Ιατρικής Ηθικής και Ιατρικού Δικαίου του Πανεπιστημίου Kelee.
  • Έχει να επιδείξει πλούσιο ακαδημαϊκό, ερευνητικό και διδακτικό έργο. Συμμετοχές σε τοπικά και διεθνή συνεδρία με παρουσιάσεις, διαλέξεις, εισηγήσεις και παρεμβάσεις σε θέματα που αφορούν την Ειδικότητα του και ιδιαίτερα σε θέματα όπως η Ιατρική Ηθική και το Ιατρικό Δίκαιο καθώς και για την πρόληψη Ιατρικών λαθών.
  • Μέλος πολλών Διεθνών Επιστημονικών Συλλόγων, Εταιρειών και Οργανισμών.
  • Υπήρξε μέλος για πολλά χρόνια της Επιτροπής Βιοηθικής για την Έρευνα.
  • Μέλος της Επιτροπής Βιοηθικής του Οικουμενικού Πατριαρχείου της Κων/πολεως.
  • Μέλος της Επιτροπής  Βιοηθικής της Εκκλησίας της Κύπρου.
  • Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου (IHA) για την Ιεραποστολή στη Μαγαδασκάρη.
  • Πρόεδρος της Ένωσης Ορθοδόξων Επιστημόνων Λεμεσού.

 

Κοινωνικό και Φιλανθρωπικό Έργο

  • Ευαισθητοποιημένο μέλος της κοινωνίας προσέφερε και προσφέρει σε πολλά επίπεδα τις υπηρεσίες του για απάβλυνση του ανθρώπινου πόνου.
  • Δημιούργησε και διευθύνει το Ιατρείο Αγάπης (2013) το οποίο λειτουργεί μέχρι σήμερα προσφέροντας δωρεάν ιατροφαρμακευτικές υπηρεσίες σε άπορους, άνεργους, συνταξιούχους και αναξιοπαθούντας συμπολίτες μας.
  • Δημιούργησε και λειτούργησε στην Λεμεσό την Μονάδα Ανακουφιστικής Φροντίδας για ασθενείς τελικού σταδίου (καρκινοπαθείς και άλλες ομάδες), προσφέροντας εντελώς δωρεάν τις υπηρεσίες του.
  • Έχει προσφέρει τις ανθρωπιστικές υπηρεσίες του σε αποστολές στην Σερβία το 1992-1995.
  • Έχει τιμηθεί με την ανώτατη διάκριση του Ορθόδοξου Πατριαρχείου της Σερβίας για την βοήθεια που είχε προσφέρει.

 

Εθνικό και Πολιτικό Έργο

  • Απολύθηκε από τις τάξεις της Εθνικής Φρουράς με τον βαθμό του Έφεδρου Υπολοχαγού. Αγωνίστηκε το 1974 εναντίον του Τούρκου Εισβολέα.
  • Υπήρξε πάντοτε ενεργός πολίτης και αγωνιστής δηλώνοντας παρών στις προκλήσεις των καιρών.
  • Αγωνίστηκε εναντίον του Σχεδίου Ανάν το 2004 συμπαραταχθείς με πολλούς συναγωνιστές που αναγνώρισαν τις αναχρονιστικές πρόνοιες του.
  • Ενδιαφέρεται πάντοτε για το πολιτικό γίγνεσθαι έχοντας πάντοτε καθαρές, έντιμες και συνεπείς απόψεις.

Συγγραφικό Έργο

  • Έχει να επιδείξει πλούσιο συγγραφικό έργο εκδίδοντας αλλά και συμμετέχοντας σε διάφορες εκδόσεις και  επιστημονικές παρουσιάσεις.

 

 

Ειδικά Ενδιαφέροντα

  • Θέματα που αφορούν την υγεία των πολιτών ( Γενικό Σχέδιο Υγείας).
  • Θέματα που αφορούν την Τρίτη Ηλικία.
  • Θέματα Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.
  • Θέματα Φιλοσοφικού προβληματισμού και Πολιτικής Ηθικής.

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Θανατηφόρο στην Κοκκινοτριμιθιά: Σκόπιμα παρέσυρε την άτυχη Ελένη ο οδηγός – Βιντεοσκόπησε ο ίδιος το όλο συμβάν

Τάφος – Οπλοστάσιο: Βρήκαν βόμβα έτοιμη για χρήση – Τους «χάλασαν» τα σχέδια οι Αρχές

Μονή Αββακούμ: Απαντά στον δικηγόρο του Μητροπολίτη Ταμασού ο Βαβούσκος - «Συνιστά ομολογία ότι δεν είχαν κάνει τίποτε»

Επίδομα τέκνου: Αυξημένο κατά 3,7% φέτος - Δείτε αναλυτικά πόσα και πότε θα τα λάβετε

Τιμές καυσίμων: Το «παράδοξο» με τα φθηνότερα πρατήρια - Στα ίδια επίπεδα βενζίνη και πετρέλαιο κίνησης - Πίνακες

Χριστιάνα Αριστοτέλους: Το γλυκό στιγμιότυπο που πόσταρε από τη βάφτιση της κόρης της



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Έρχονται αρχηγοί κρατών για να στηρίξουν την πρωτοβουλία Αμάλθεια - Δεν υπάρχει ναυάγιο για το τερματικό»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Έρχονται αρχηγοί κρατών για να στηρίξουν την πρωτοβουλία Αμάλθεια - Δεν υπάρχει ναυάγιο για το τερματικό»

Αρχηγοί κρατών θα έρθουν στην Κύπρο για να στηρίξουν την πρωτοβουλία «Αμάλθεια» είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top