ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Σκάνδαλο ΧΥΤΑ: Ο «όρκος σιωπής» του Βέργα μέσα από το κελί και οι τρελές μίζες

Σκάνδαλο ΧΥΤΑ: Ο «όρκος σιωπής» του Βέργα μέσα από το κελί και οι τρελές μίζες

Με χρυσά κουτάλια φαίνεται ότι έτρωγαν κάποιοι και από τον ΧΥΤΑ σε βάρος των δημοτών της Πάφου.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η εφημερίδα «Πολίτης» η κομπίνα στον ΧΥΤΑ είχε στηθεί την περίοδο 2008 – 2014 με τις μίζες και τα υπερκέρδη να ανέρχονται στα 40 εκατομμύρια ευρώ.

Πώς στήθηκε το φαγοπότι από την εγκληματική οργάνωση

Η εταιρεία Helector η οποία ανήκει στον γνωστό Ελλαδίτη επιχειρηματία Γιώργο Μπόμπολα, ιδιόκτητη ελληνικών  Μ.Μ.Ε, φέρεται να είχε δώσει μίζες εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ σε πρόσωπα κλειδιά του Δήμου, ώστε η εταιρεία του αποκομίζει υπερκέρδη .

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο και όπως αναφέρουν οι δικαστές, η εγκληματική αυτή οργάνωση κατά την περίοδο διαχείρισης των ΧΥΤΑ, αποκόμιζε υπερκέρδη χρεώνοντας 28 έως 31 ευρώ τον τόνο, αντί για 10.  

Οι συλληφθέντες

Τα στοιχεία αυτά, δηλαδή των εικονικών τιμολογίων αποκαλύφθηκαν το Σάββατο 5/3, ενώπιον του επαρχιακού δικαστηρίου στην Πάφο, για να φορέσουν χειροπέδες προς το παρόν τέσσερα άτομα. Οι συλληφθέντες είναι οι Δημήτρης Πατσαλίδης, Οικονομικός Διευθυντής του Δήμου, Μιχάλης Μιχαήλ διευθυντής της Helector των ΧΥΤΑ Πάφου, η Παντελίτσα Μαπούρα λογίστρια της Helector και η ιδιαιτέρα του καταζητούμενου διευθυντή της εταιρείας Γιάννη Κοκότση Σκεύη Πρωτόπαπα.

Ο όρκος σιωπής του Βέργα από το κελί

Ο Σάββας Βέργας φέρεται να είναι άμεσα εμπλεκόμενος και σε αυτή την υπόθεση στον οποίο κατέληξαν μίζες δεκάδων χιλιάδων ευρώ.  Ο ίδιος ακόμα και μετά την προφυλάκιση του για το σκάνδαλο του ΣΑΠΑ είχε επικοινωνία με την εν λόγω εγκληματική οργάνωση. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το δημοσίευμα φέρεται να έστειλε μήνυμα στον Κοκότση μέσω του Μιχαήλ ότι δεν πρόκειται να μιλήσει στην αστυνομία για το κύκλωμα… 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Οι ανακαλύψεις τις ΕΝΙ στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου (ΑΟΖ) και τα σενάρια για αξιοποίηση των επιβεβαιωμένων γεωτρήσεων, καθώς και οι προτιμώμενες λύσεις για αποτελεσματική ικανοποίηση των εγχώριων ενεργειακών προτεραιοτήτων βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ENI Κλαούντιο Ντεσκάλτζι, στην παρουσία των Υπουργών Ενέργειας και Εξωτερικών στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top