Συναγερμός σε προάστιο της Νέας Υόρκης- Εκτροχιασμός τρένου με επικίνδυνο υλικό (ΦΩΤΟ)

Συναγερμός σε προάστιο της Νέας Υόρκης- Εκτροχιασμός τρένου με επικίνδυνο υλικό (ΦΩΤΟ)

Εκκενώθηκαν δεκάδες σπίτια στην πόλη Ripley της Νέας Υόρκης λόγω τοξικής διαρροής μετά από εκτροχιασμό τρένου.

Όπως ανακοίνωσαν τοπικοί αξιωματικοί και το Πυροσβεστικό σώμα, το τρένο είχε 33 βαγόνια, εκ των οποίων τα 14 εκτροχιάστηκαν και  τα δύο μετέφεραν αιθανόλη.

Δεν τραυματίστηκε κανείς, αλλά οι αρχές διέταξαν να εκκενωθούν τα σπίτια της περιοχής, λόγω τοξικής διαρροής.

Αμέσως εκκενώθηκαν περίπου 20 σπίτια, που βρίσκονται σε κλίμακα ακτίνας των 300m από τον εκτροχιασμό του τρένου, ενώ σύμφωνα με τα τοπικά μέσα 45 οικογένειες έχουν  εγκαταλείψει την περιοχή μέχρι στιγμής.

«Δεν έχουμε καμία εκτίμηση για τη ποσότητα αιθανόλής που έχει διαρρεύσει», δήλωσε ο Dave Pidgeon , διευθυντής δημοσίων σχέσεων για το Norfolk Southern. «Περιμένουμε να έρθουν εμπειρογνώμονες και εργολάβοι για να γίνουν οι πρώτες εκτιμήσεις».

Η αιθανόλη είναι ένα επικίνδυνο υλικό το οποίο είναι εξαιρετικά εύφλεκτο και προκαλεί δηλητηρίαση.



 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Σε ετοιμότητα τα ΗΕ για το αδιέξοδο: Οι 4 πυλώνες της ΟΥΝΦΙΚΥΠ και το ραντεβού του Απριλίου

Σε ετοιμότητα τα ΗΕ για το αδιέξοδο: Οι 4 πυλώνες της ΟΥΝΦΙΚΥΠ και το ραντεβού του Απριλίου

Τα Ηνωμένα Έθνη είναι έτοιμα να διευκολύνουν οποιαδήποτε συνάντηση, ανά πάσα στιγμή, δήλωσε την Παρασκευή ο Ειδικός Αντιπρόσωπος του ΓΓ των ΗΕ στην Κύπρο Χασίμ Ντιάν, μετά από συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη στο Προεδρικό Μέγαρο.

BEST OF TOTHEMAONLINE