Α.Θεμιστοκλέους: Οι κατηγορίες, η ενόχληση, το σχόλιο και οι «αστοχίες»

Α.Θεμιστοκλέους: Οι κατηγορίες, η ενόχληση, το σχόλιο και οι «αστοχίες»

Στο ειδώλιο οδηγείται για πρώτη φορά στις 18 Μαρτίου ο βουλευτής ΔΗΣΥ Λεμεσού, Ανδρέας Θεμιστοκλέους, για τροχαίες παραβάσεις και για παράλειψη συμμόρφωσης.

Επιμέλεια: Ανδρέας Χαραλάμπους

Αναλυτικά οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει βάσει δημοσιεύματος του "Πολίτη" της Τετάρτης (02/03):

  • 04/03/2015: 172km/h αντί 100km/h σε αυτοκινητόδρομο
  • 12/02/2015: 170km/h αντί 100km/h σε αυτοκινητόδρομο
  • 31/10/2015: 190km/h αντί 100km/h σε αυτοκινητόδρομο 
  • 14/10/2015: 141km/h αντί 100km/h σε αυτοκινητόδρομο
  • 29/07/2015: 91km/h αντί 50km/h σε κατοικημένη περιοχή
  • 10/07/2014: παραβίαση λευκής συνεχόμενης γραμμής - παράνομο προσπέρασμα
  • Παράλειψη συμμόρφωσης σε οδηγίες αστυνομικού.

Αναφορικά μάλιστα με την τελευταία κατηγορία, έχουν κατατεθεί ισχυρισμοί αστυνομικών που καταδεικνύουν, σύμφωνα πάντα με το συγκεκριμένο δημοσίευμα την «καθόλου καλή συμπεριφορά» του βουλευτή απέναντί τους. Βάσει των ισχυρισμών αυτών ο κ.Θεμιστοκλέους φέρεται να είπε: «Τί να σου πω εγώ; Δεν μπορείς να με γράψεις. Να το δώσεις του Γενικού Εισαγγελέα»!

Το «ενοχλημένο» σχόλιο — Προτρέχει με χίλια:

Ενοχλημένος από το δημοσίευμα εμφανίστηκε ο βουλευτής, ο οποίος κοινοποίησε την εξής φωτογραφία στον προσωπικό του λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης:


Τα δύο του βασικά σχόλια όμως αντικρούονται ποικιλοτρόπως:

1. Αίτημα για ίση μεταχείρηση με τους υπόλοιπους πολίτες:

  • Όταν έτρεχε με εξωπραγματικές ταχύτητες και καταγγέλθηκε, δεν συμπεριφέρθηκε σαν απλός πολίτης, αλλά επικαλέστηκε τη βουλευτική του ασυλία.
  • Όντας βουλευτής, αποτελεί εξέχων δημόσιο πρόσωπο, γεγονός που καθιστά τον εκτενή σχολιασμό του θέματος θεμιτό, αν όχι αναγκαίο.

2.​Ειρωνεία περί "αριθμητικής":

  • Οι κατηγορίες που καταγράφονται στο άρθρο είναι όντως επτά. Απλά η τελευταία κουκίδα περιλαμβάνει δύο: α)την παραβίαση σήματος τροχαίας και β)την παράλειψη συμμόρφωσης σε οδηγίες αστυνομικού.

Άρα ο εν λόγω βουλευτής "συλλαμβάνεται" και σε αυτό. Φαίνεται ότι όχι μόνο τρέχει, αλλά επίσης προτρέχει και ουδεμία περίπτωση δεν του βγαίνει σε καλό... 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Πλησιάζουμε στη Γενεύη: Το πλάνο της Λευκωσίας - Η σιωπή Γκουτέρες

Πλησιάζουμε στη Γενεύη: Το πλάνο της Λευκωσίας - Η σιωπή Γκουτέρες

Βρισκόμαστε μόλις οκτώ μέρες πριν από την άτυπη διάσκεψη της Γενεύης και η Λευκωσία προετοιμάζεται πυρετωδώς για όλα τα σενάρια, τα οποία ενδεχομένως θα κληθεί να αντιμετωπίσει, έχοντας ωστόσο ενώπιον της, τις γνωστές θέσεις της τουρκικής πλευράς, για λύση δύο κρατών.

BEST OF TOTHEMAONLINE