Ντερβίς Έρογλου: «Δολίως προσπαθούν να αρπάξουν ό,τι θέλουν οι Ελληνοκύπριοι»

Ντερβίς Έρογλου: «Δολίως προσπαθούν να αρπάξουν ό,τι θέλουν οι Ελληνοκύπριοι»

Η τουρκοκυπριακή πλευρά πρέπει να σταματήσει να ονειροβατεί και να απαιτήσει παραμονή των τουρκικών εγγυήσεων, δήλωσε μεταξύ άλλων στην εφημερίδα "Milliyet", ο τέως Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Έρογλου.

Επιμέλεια: Ανδρέας Χαραλάμπους

Συνέχισε σχολιάζοντας: «Δεν γίνεται κάτι ουσιαστικό στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, αφού η Ελληνοκυπριακή πλευρά παρουσιάζεται αδιάλλακτη».

«Οι Ελληνοκύπριοι δεν επιθυμούν να προχωρήσουν σε ομοσπονδιακή λύση και προσπαθούν επιμελώς να παγιδεύσουν την Τουρκία και τους Τουρκοκύπριους», δήλωσε παράλληλα στην "Yeni Bakis", ο γενικός γραμματέας του τουρκοκυπριακού Δημοκρατικού Κόμματος, Χασάν Τατσόι.

Ο κύριος Τατσόι στηρίχθηκε στις δηλώσεις Αναστασιάδη, ο οποίος μίλησε περί «οδυνηρού συμβιβασμού» αναφερόμενος στην αποδοχή λύσης ομοσπονδίας. «Οι Ελληνοκύπριοι επιθυμούν μόνο να ξεφορτωθούν τα τουρκικά στρατεύματα, για να χάσουμε τις αποτελεσματικές εγγυήσεις. Προτεραιότητα του κ. Ακιντζί πρέπει να είναι η ασφάλεια των Τουρκοκυπρίων και πρέπει να πράξει αναλόγως», κατέληξε.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Χριστοδουλίδης: Στο πλαίσιο ΜΟΕ θα θέσει το θέμα αγνοουμένων σε Τουρκία

Χριστοδουλίδης: Στο πλαίσιο ΜΟΕ θα θέσει το θέμα αγνοουμένων σε Τουρκία

Τα προβλήματα σε σχέση με την εξακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων θα θέσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, ως μέτρο οικοδόμησης εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) στην Τουρκία, ανέφεραν οι Πρόεδροι της Πανελλήνιας Επιτροπής Γονέων και Συγγενών Αδήλωτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων Κυπριακής Τραγωδίας, Μαρία Καλμπουρτζή, και της Παγκύπριας Οργάνωσης Συγγενών Αδήλωτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων, Νίκος Σεργίδης, έπειτα από συνάντηση μαζί του στο Προεδρικό Μέγαρο τη Δευτέρα το μεσημέρι.

BEST OF TOTHEMAONLINE