Έλληνας δημοσιογράφος έδινε ανταπόκριση από τη Συρία την ώρα που έπεσαν όλμοι

Έλληνας δημοσιογράφος έδινε ανταπόκριση από τη Συρία την ώρα που έπεσαν όλμοι

Μεταξύ των δημοσιογράφων που βρίσκονταν στη Συρία και δέχτηκαν πλήγμα από όλμους, βρισκόταν και ο ανταποκριτής του Mega, Θανάσης Αυγερινός.

«Πέφτουμε όλοι κάτω και όπως-όπως τρέχουμε να καλυφθούμε. Ανάστατοι οι ρώσοι στρατιωτικοί που μας συνοδεύουν και δεν περίμεναν μια απόπειρα κατά δημοσιογράφων, ουρλιάζουν να μείνουμε σκυφτοί. Ένα τεθωρακισμένο όχημα έρχεται να μας καλύψει για να περάσουμε το δύσκολο, ανοιχτό και υπερυψωμένο σημείο που μπορεί να χτυπηθεί εύκολα», μετέδωσε ο Θανάσης Αυγερινός και συνέχισε:

«30-40 δευτερόλεπτα νωρίτερα βρισκόμουν αμέριμνος στο ίδιο σημείο πριν με αναγκάσουν να διακόψω οι ρώσοι αξιωματικοί λόγω του υψηλού κινδύνου της θέσης. Απομακρυνόμενοι άρον-άρον από το σημείο, κάποιοι δημοσιογράφοι τραυματίστηκαν ελαφρά»

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Θα είναι ένα μακρύ καλοκαίρι»-Το Κυπριακό επιστρέφει στο επίκεντρο και η Ευρώπη μπαίνει πιο δυναμικά στο παιχνίδι

«Θα είναι ένα μακρύ καλοκαίρι»-Το Κυπριακό επιστρέφει στο επίκεντρο και η Ευρώπη μπαίνει πιο δυναμικά στο παιχνίδι

Η φράση του Προέδρου Χριστοδουλίδη ότι «θα είναι ένα μακρύ καλοκαίρι», μετά τη συνάντηση που είχε το πρωί της Δευτέρας με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ Μαρία Άνχελα Ολγκίν, δεν αποτελεί απλώς μια αναφορά στο χρονοδιάγραμμα των επαφών που βρίσκονται σε εξέλιξη γύρω από το Κυπριακό. Αποτυπώνει την αίσθηση ότι η διαδικασία εισέρχεται σε μια περίοδο έντονης διπλωματικής κινητικότητας, κατά την οποία θα κριθεί αν υπάρχει πραγματικά έδαφος για επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων ή αν θα προστεθεί ακόμη ένας κύκλος προσδοκιών στη μακρά ιστορία των αποτυχημένων προσπαθειών.