Την επιστροφή των χρημάτων των μελών του ζητά ο Σύνδεσμος Κατόχων Τραπεζικών Αξιογράφων

Την επιστροφή των χρημάτων των μελών του ζητά ο Σύνδεσμος Κατόχων Τραπεζικών Αξιογράφων

Κορυφώνεται η αντιπαράθεση με τις τράπεζες

Την επιστροφή των χρημάτων τους, τα οποία συνέβαλαν ώστε το χρέος που επωμίστηκαν οι φορολογούμενοι να είναι σήμερα χαμηλότερο, ζητά ο Σύνδεσμος Κατόχων Τραπεζικών Αξιογράφων.

Σε σημερινή ανακοίνωση, ο Σύνδεσμος αναφέρει ότι “τις τελευταίες μέρες έχουν εντατικοποιηθεί οι αναφορές πολιτικών και κυβερνητικών παραγόντων, στον `καημένο Κύπριο φορολογούμενο`, προσπαθώντας με τον τρόπο αυτό να απεκδυθούν των ευθυνών τους, όσον αφορά το έγκλημα των αξιογράφων”.

“Στους κύριους αυτούς – οι οποίοι κατά τα άλλα προσπαθούν να μας πείσουν ότι μας  συμπαραστέκονται - διευκρινίζουμε ότι εμείς, ως Κύπριοι φορολογούμενοι, έχουμε προ πολλού προπληρώσει τις υποχρεώσεις μας, με τα λεφτά που οι τράπεζες – με την ανοχή του κράτους, της Βουλής και των εποπτικών αρχών – μας υφάρπαξαν για να ενισχύσουν την κεφαλαιακή τους επάρκεια”, προσθέτει.

Αναφέρει επίσης ότι “αν οι τράπεζες δεν εξέδιδαν τα παράνομα αξιόγραφα και δεν ξεγελούσαν τον κοσμάκη, το €1,8 δις που η κυβέρνηση ζήτησε – και η Βουλή εν τη σοφία της ενέκρινε – το καλοκαίρι του 2012, θα ήταν πολλαπλάσιο, και τα €10,5 δις που πήραμε από την Τρόικα, θα ήταν διπλάσια και τριπλάσια” και “το ποσό αυτό ασφαλώς θα το επωμιζόταν ο κύπριος φορολογούμενος”.

Ο Σύνδεσμος Κατόχων Τραπεζικών Αξιογράφων αναφέρει ότι “αργά ή γρήγορα τις αποζημιώσεις μας θα τις καταβάλει το κράτος με βάση τη σχετική παράγραφο της συμφωνίας με το Eurogroup ημερ. 25.3.13”, προσθέτοντας ότι για την παράγραφο αυτή “ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έδωσε μεγάλη μάχη για να περιληφθεί στο Μνημόνιο”.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Βουλευτικές εκλογές σε συνθήκες πολιτικής ρευστότητας: Το θρίλερ του ενδιάμεσου χώρου, η φθορά ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ και η επόμενη μέρα που προμηνύεται απρόβλεπτη

Βουλευτικές εκλογές σε συνθήκες πολιτικής ρευστότητας: Το θρίλερ του ενδιάμεσου χώρου, η φθορά ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ και η επόμενη μέρα που προμηνύεται απρόβλεπτη

Οι επερχόμενες βουλευτικές Τον Μάιο, δεν θυμίζουν σε τίποτα τις αναμετρήσεις του παρελθόντος. Δεν πρόκειται απλώς για μια διαδικασία ανανέωσης της λαϊκής εντολής, αλλά για μια κρίσιμη καμπή, που ενδέχεται να επανακαθορίσει τους συσχετισμούς δυνάμεων και να αναδιαμορφώσει τον κομματικό χάρτη. Το πολιτικό σύστημα, δείχνει να εισέρχεται σε μια περίοδο έντονης ρευστότητας, όπου οι βεβαιότητες καταρρέουν και οι ισορροπίες μετακινούνται.

BEST OF TOTHEMAONLINE