Σύσσωμος ο κυπριακός πολιτικός χώρος, πενθεί για τον Μπούτρος Μπούτρος Γκάλι

Σύσσωμος ο κυπριακός πολιτικός χώρος, πενθεί για τον Μπούτρος Μπούτρος Γκάλι

Ο θάνατος του Μπούτρος Μπούτρος Γκάλι σήμανε το χαμό ενός πραγματικού φίλου φια το νησί μας και ενός από τους λίγους που πρόσφεραν βοήθεια ανιδιοτελώς και από ειλικρινές ενδιαφέρον.

Τα συλλυπητήριά τους εξέφρασαν προς την Ειδική αντιπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο Λίζα Μπάτενχαϊμ και στον πρέσβη της Αιγύπτου στη Λευκωσία, Hussein Abdelkarim Tantawy Mubarak οι ηγέτες των ε/κ και τ/κ πολιτικών κομμάτων για το θάνατο του πρώην Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Μπούτρος Μπούτρος Γκάλι.

Ανακοίνωση της Πρεσβείας της Σλοβακίας την οποία υπογράφει η πρέσβειρα Οξάνα Τομόβα, αναφέρει ότι κατά τη διάρκεια της πρόσφατης δικοινοτικής συνάντησης στο Λήδρα Πάλας στις 24 Φεβρουαρίου, οι ηγέτες και οι αντιπρόσωποι των ελληνοκυπριακών και τουρκοκυπριακών κομμάτων αποφάσισαν να εκφράσουν την εκτίμησή τους προς τον Μπούτρος Μπούτος Γκάλι, πρώην Αναπληρωτή Πρωθυπουργό της Αιγύπτου και πρώην Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ. Ο Μπούτρος Γκάλι απεβίωσε στις 21 Φεβρουαρίου.

«Ο κ. Μπούτρος Γκάλι θεωρείτο μεγάλος υποστηρικτής της επανένωσης του νησιού και πραγματικός φίλος όλων των Κυπρίων», αναφέρουν στις επιστολές τους προς την κ. Μπάτενχαϊμ και τον πρέσβη της Αιγύπτου και εκφράζουν τα βαθιά συλλυπητήριά τους.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Θα είναι ένα μακρύ καλοκαίρι»-Το Κυπριακό επιστρέφει στο επίκεντρο και η Ευρώπη μπαίνει πιο δυναμικά στο παιχνίδι

«Θα είναι ένα μακρύ καλοκαίρι»-Το Κυπριακό επιστρέφει στο επίκεντρο και η Ευρώπη μπαίνει πιο δυναμικά στο παιχνίδι

Η φράση του Προέδρου Χριστοδουλίδη ότι «θα είναι ένα μακρύ καλοκαίρι», μετά τη συνάντηση που είχε το πρωί της Δευτέρας με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ Μαρία Άνχελα Ολγκίν, δεν αποτελεί απλώς μια αναφορά στο χρονοδιάγραμμα των επαφών που βρίσκονται σε εξέλιξη γύρω από το Κυπριακό. Αποτυπώνει την αίσθηση ότι η διαδικασία εισέρχεται σε μια περίοδο έντονης διπλωματικής κινητικότητας, κατά την οποία θα κριθεί αν υπάρχει πραγματικά έδαφος για επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων ή αν θα προστεθεί ακόμη ένας κύκλος προσδοκιών στη μακρά ιστορία των αποτυχημένων προσπαθειών.