Αυξάνονται ελαφρώς οι τιμές πετρελαίου

Αυξάνονται ελαφρώς οι τιμές πετρελαίου

Αυξάνονται τη Δευτέρα οι τιμές του πετρελαίου, λόγω των ελπίδων ότι η ενίσχυση της ανάπτυξης στη μεγαλύτερη καταναλώτρια χώρα στον κόσμο, στις Ηνωμένες Πολιτείες, θα απορροφήσει μέρος της μεγάλης προσφοράς πετρελαίου που υπάρχει παγκοσμίως.

Γύρω στις 08.00, ώρα Κύπρου, το αμερικανικό αργό πετρέλαιο West Texas Intermediate, παράδοσης Απριλίου, αυξανόταν δύο σεντ, στα $32,80 το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Στο Λονδίνο, το αργό Μπρεντ, Βόρειας Θάλασσας, για παράδοση Απριλίου, ήταν επίσης υψηλότερα κατά 35 σεντ, στα $35,45 το βαρέλι.

Ο επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής της αγοράς Michael McCarthy στην CMC Markets στο Σίδνεϊ δήλωσε ότι τα καλύτερα από τα αναμενόμενα στοιχεία για την ανάπτυξη και την παραγωγή των ΗΠΑ ενίσχυσαν τη ζήτηση για πετρέλαιο.

Οι αμερικανικές παραγγελίες διαρκών αγαθών αυξήθηκαν κατά 4,9% τον Ιανουάριο, μετά από δύο μήνες μείωση, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Πέμπτη.

Το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ εξέπληξε τους αναλυτές την Παρασκευή αναθεώρησε την αύξηση του ΑΕΠ το τέταρτο τρίμηνο στο 1%, από 0,7%.

Οι τιμές του πετρελαίου έχουν μειωθεί περίπου 70% από τα μέσα του 2014.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για το επίμαχο βίντεο: Το παρασκήνιο, οι έρευνες και οι τοποθετήσεις

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για το επίμαχο βίντεο: Το παρασκήνιο, οι έρευνες και οι τοποθετήσεις

Έντονες αντιδράσεις και πολιτικούς τριγμούς προκαλεί η δημοσιοποίηση βίντεο στην πλατφόρμα Χ, το οποίο εμφανίστηκε προχθες το απόγευμα από λογαριασμό με το όνομα Emily Thompson και περιλαμβάνει συνομιλίες που παραπέμπουν σε ζητήματα χρηματοδότησης της προεκλογικής εκστρατείας του Προέδρου της Δημοκρατίας, καθώς και σε ευρύτερες αναφορές γύρω από τη λειτουργία του Προεδρικού.