Έρχονται οι πληρωμές μέσω selfie και δαχτυλικού αποτυπώματος (VIDEO)

Έρχονται οι πληρωμές μέσω selfie και δαχτυλικού αποτυπώματος (VIDEO)

Η MasterCard πρόκειται να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η ταυτοποίηση στις mobile πληρωμές και αυτό θα γίνει μέσω του hardware που διαθέτουν πλέον πολλά κινητά. Χρειάζεται μια μπροστινή κάμερα και ο αισθητήρας δαχτυλικού αποτυπώματος.

Η νέα τεχνολογία θα επιτρέψει στους χρήστες σε χώρες της Ευρώπης και των ΗΠΑ, να ταυτοποιούν τις πληρωμές τους σκανάροντας το πρόσωπο μέσω της selfie κάμερας ή το δαχτυλικό τους αποτύπωμα, εξαλείφοντας την ανάγκη για PINS και κωδικούς πρόσβασης, που θεωρούνται ιδιαίτερα ευάλωτοι.

Για την συγκεκριμένη τεχνολογία που θα υιοθετήσει η MasterCard ακούσαμε από τον Αύγουστο του 2015 και η εταιρεία την παρουσίασε επίσημα μέσα στην εβδομάδα. Όπως αναφέρει, η χρήση κωδικών είναι «επίπονη διαδικασία», είναι εύκολο να τους ξεχάσεις, χάνεις χρόνο και δεν είναι ασφαλής. «Η χρήση βιομετρικών αισθητήρων κάνει τις ηλεκτρονικές συναλλαγές τόσο απλές και ασφαλείς όσο και τις προσωπικές συναλλαγές».

Όταν θα κάνεις μια αγορά μέσω selfie, η εφαρμογή θα σου ζητήσει να ανοιγοκλείσεις τα μάτια σου, για να βεβαιωθεί ότι δεν είναι μια φωτογραφία σου που χρησιμοποιεί κάποιος τρίτος, αλλά εσύ ο ίδιος.

Μελλοντικά, η MasterCard θέλει να χρησιμοποιήσει κι άλλα βιομετρικά στοιχεία όπως για παράδειγμα ο καρδιακός παλμός, που είναι ακόμη πιο δύσκολο να παραβιαστεί, αλλά και η αναγνώριση φωνής.

Δείτε το βίντεο



 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Μάριος Καρογιάν στο «T» : «Η ΔΗΠΑ θα έχει ουσιαστική παρουσία στη νέα βουλή»-« Είμαι εδώ, ενεργός και αποφασισμένος»

Μάριος Καρογιάν στο «T» : «Η ΔΗΠΑ θα έχει ουσιαστική παρουσία στη νέα βουλή»-« Είμαι εδώ, ενεργός και αποφασισμένος»

Λίγες ημέρες πριν από τις βουλευτικές εκλογές, ο Πρόεδρος της ΔΗΠΑ Μάριος Καρογιάν, εμφανίζεται αισιόδοξος και βέβαιος ότι το κόμμα του θα εξασφαλίσει παρουσία στη νέα Βουλή, παρά τα χαμηλά ποσοστά που καταγράφουν οι δημοσκοπήσεις. Σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη, που παραχώρησε στο Themaonline, ο κ. Καρογιάν, κάνει λόγο για «κρυφή ψήφο» της ΔΗΠΑ, αμφισβητεί την ικανότητα των δημοσκοπήσεων να αποτυπώσουν την πραγματική βούληση των πολιτών και υποστηρίζει ότι η παράταξή του, διαθέτει μια «ήρεμη σιωπηρή δύναμη» που θα εκφραστεί στην κάλπη.

BEST OF TOTHEMAONLINE