Πρόσφυγες απέκλεισαν τη σιδηροδρομική γραμμή στην Ειδομένη

Πρόσφυγες απέκλεισαν τη σιδηροδρομική γραμμή στην Ειδομένη

Σε αποκλεισμό της σιδηροδρομικής γραμμής, στην Ειδομένη, προχώρησαν πριν από λίγη ώρα, πρόσφυγες που διαμαρτύρονται ζητώντας να αρχίσει η ροή διέλευσης από την ουδέτερη ζώνη Ελλάδας- ΠΓΔΜ.

Θεωρώντας ότι ο αποκλεισμός των γραμμών αποτελεί πλέον το μοναδικό μέσο πίεσης, δεκάδες πρόσφυγες έχουν καθίσει πάνω στις γραμμές και προτρέπουν και άλλους να κάνουν το ίδιο.

Υπενθυμίζεται ότι η ουδέτερη ζώνη παραμένει κλειστή από χθες, στις 8 το βράδυ ενώ προηγουμένως, οι αρχές της γειτονικής χώρας, επέτρεψαν την είσοδο σε μόλις 300 άτομα από το Ιράκ και τη Συρία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Είδε Ολγκίν ο ΠτΔ – «Έτοιμοι να αρχίσουμε να δουλεύουμε ουσιαστικά»

Είδε Ολγκίν ο ΠτΔ – «Έτοιμοι να αρχίσουμε να δουλεύουμε ουσιαστικά»

Αισιόδοξη δηλώνει η προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό Μαρία Ανχελα Ολγκίν, μετά τη συνάντηση, που είχε το Σάββατο το πρωί, στο Προεδρικό Μέγαρο, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη. Ανέφερε σε δηλώσεις της στα ΜΜΕ ότι είναι "καλό σημάδι" το ότι θα συναντηθούν οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων την άλλη εβδομάδα μετά την απραξία και επανέλαβε ότι είναι ενθαρρυμένη από τη συνάντηση που είχε με τους νέους στο Αμμάν πριν από μερικές εβδομάδες.