Το Air Force F-22 είναι «πιο φονικό πολεμικό αεροσκάφος στον πλανήτη»

Το Air Force F-22 είναι «πιο φονικό πολεμικό αεροσκάφος στον πλανήτη»

Το αμερικανικό Air Force F-22 Raptor έχει περιγραφεί ως το «πλέον φονικό πολεμικό αεροσκάφος στον κόσμο» και οι πιλότοι περιγράφουν τις πτήσεις μαζί του ως μια πραγματικά εκπληκτική εμπειρία.

Πρωτοεισήχθη στην πολεμική βιομηχανία κατά τη δεκαετία του '90 για να αντικαταστήσει τα γερασμένα, πια, F-15, αλλά το σχέδιο εγκαταλείφθηκε για οικονομικούς λόγους αλλά και ζητήματα ασφάλειας, αφού κάποιοι πιλότοι είχαν παραπονεθεί για έλλειψη οξυγόνου στην καμπίνα. Έκτοτε το Πεντάγωνο μείωσε τον αριθμό αγορά τους. Ποτέ δεν πέταξε κατά τους πολέμους στο Αφγανιστάν.

Μέχρι πρόσφατα, πάντως, το F-22 χρησιμοποιείτο ως «σωματοφύλακας» ή «συνοδός υψηλής τεχνολογίας» για άλλα αεροσκάφη που πετούσαν βόμβες κατά μαχητών του ΙΚ και μόλις την περασμένη χρονιά έγινε «μάχιμο» και χρησιμοποιείται σε πιο «λεπτές» επιχειρήσεις του αμερικανικού στρατού.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ανασχηματισμός: Οι αναπάντητες της Αννίτας, οι τριγμοί στο ΔΗΚΟ και το «όχι» στην υπουργοποίηση

Ανασχηματισμός: Οι αναπάντητες της Αννίτας, οι τριγμοί στο ΔΗΚΟ και το «όχι» στην υπουργοποίηση

Μάδημα της μαργαρίτας κατήντησε η συζήτηση περί ανασχηματισμού, τα επόμενα 24ωρα αναμένονται οι τελικές αποφάσεις. Η παρατεταμένη εκκρεμότητα, αν και δίνει την ευκαιρία στον Νίκο Χριστοδουλίδη να ζυγίσει αντιδράσεις, προκαλεί δυσφορία τόσο στα κόμματα όσο και στα πρόσωπα που εμπλέκονται, σύμφωνα με ρεπορτάζ στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήδεων του Alpha.

BEST OF TOTHEMAONLINE