Δραματική πρόβλεψη: Μέσα σε 15 χρόνια οι θάνατοι από καρκίνο θα διπλασιαστούν

Δραματική πρόβλεψη: Μέσα σε 15 χρόνια οι θάνατοι από καρκίνο θα διπλασιαστούν

Το 2010, ο καρκίνος ευθυνόταν για 7,6 εκατομμύρια θανάτους, αριθμός που αναμένεται να ανέλθει σε περίπου 13,1 εκατομμύρια έως το 2030, σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Αμείωτη εξακολουθεί να παραμένει η θνητότητα από νεοπλασματικές ασθένειες, παρά την ανάπτυξη νέων θεραπειών. 

Στις μέρες μας, οι καρκίνοι ευθύνονται περίπου για το 1/3 των θανάτων σε διεθνές επίπεδο. Σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, το 2010, ο καρκίνος είχε προκαλέσει 7,6 εκατομμύρια θανάτους (21% περίπου των συνολικών θανάτων), αριθμός που αναμένεται να ανέλθει σε περίπου 13,1 εκατομμύρια έως το 2030, καθιστώντας τη νόσο μία από τις κύριες αιτίες θανάτου σε ολόκληρο τον κόσμο.
   
Τα παραπάνω επισημαίνουν οι καθηγητές Παθολογίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, Ευστράτιος Μαλτέζος, και του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Απόστολος Χατζητόλιος, με αφορμή τη διεξαγωγή του 2ου Πανελληνίου Συνεδρίου Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης στην Εσωτερική Παθολογία με Διεθνή Συμμετοχή, το οποίο διοργανώνει από 24 - 28 Φεβρουαρίου 2016, στη Θεσσαλονίκη, η Εταιρεία Παθολογίας Βορείου Ελλάδος.
   
Παράλληλα, τονίζουν ότι η μόλυνση του περιβάλλοντος, η ατμοσφαιρική ρύπανση, αλλά και το κάπνισμα συμβάλλουν στην αύξηση των αναπνευστικών - πνευμονικών παθήσεων, με αποτέλεσμα να αναδεικνύονται και αυτές ως κύρια αιτία νοσηρότητας και θνητότητας.
   
"Εάν, μέσα σε όλα αυτά, ληφθεί υπόψη και η ραγδαία αύξηση των ασθενών που προσβάλλονται από ανθεκτικά βακτήρια κατά τη νοσηλεία τους στο νοσοκομείο, τότε εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς πόσο σκληρή και πολυμέτωπη 'μάχη' καλείται να δώσει στις μέρες μας η σύγχρονη Εσωτερική Παθολογία, σε αγαστή συνεργασία με τις συναφείς ειδικότητες και εξειδικεύσεις της" τονίζουν οι δύο καθηγητές Παθολογίας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Διπλωματικός πυρετός λίγο πριν στηθεί το τραπέζι για το κυπριακό, στη Γενεύη - Το μήνυμα του Ισραήλ προς την Άγκυρα

Διπλωματικός πυρετός λίγο πριν στηθεί το τραπέζι για το κυπριακό, στη Γενεύη - Το μήνυμα του Ισραήλ προς την Άγκυρα

Σε συνεχείς τηλεφωνικές επαφές βρίσκεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας λίγες ημέρες πριν τη μετάβασή του στη Γενεύη, όπου τη Δευτέρα 17 Μαρτίου, πραγματοποιείται  η άτυπη πενταμερής διάσκεψη, για το κυπριακό.

BEST OF TOTHEMAONLINE