Υπ. Εργασίας: «Επήλθε εργατική ειρήνη στην ξενοδοχειακή βιομηχανία»

Υπ. Εργασίας: «Επήλθε εργατική ειρήνη στην ξενοδοχειακή βιομηχανία»

Για εργατική ειρήνη στην ξενοδοχειακή βιομηχανία κάνει λόγο το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Παρασκευή 26/2, αναφορικά με τη συμφωνία για τη συλλογική σύμβαση στην ξενοδοχειακή βιομηχανία.

«Μετά από πολυήμερες διαβουλεύσεις και διαπραγματεύσεις για την ανανέωση της συλλογικής σύμβασης αναφορικά με την ξενοδοχειακή βιομηχανία, επήλθε η εργατική ειρήνη αφού οι εκπρόσωποι των εργοδοτικών οργανώσεων και των συντεχνιών αποδέχτηκαν τη διαμεσολαβητική πρόταση της Υπουργού Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων για γεφύρωση των διαφορών τους», αναφέρεται.

Προστίθεται ότι «η υπεύθυνη στάση που επέδειξαν οι κοινωνικοί εταίροι άνοιξε το δρόμο για την ανανέωση της συλλογικής σύμβασης για τρία χρόνια, βάσει της οποίας ενισχύονται τα δικαιώματα των εργοδοτουμένων αλλά επίσης διατηρείται η ανταγωνιστικότητα του κλάδου της ξενοδοχειακής βιομηχανίας».

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πάει Νέα Υόρκη ο ΠτΔ: Με ποιους θα έχει συναντήσεις – Πότε βλέπει Γκουτέρες και Ολγκίν

Πάει Νέα Υόρκη ο ΠτΔ: Με ποιους θα έχει συναντήσεις – Πότε βλέπει Γκουτέρες και Ολγκίν

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη, όπου θα προσφωνήσει την 81η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, ενώ κατά τη διάρκεια της εκεί παραμονής του θα συναντηθεί με τον ΓΓ των ΗΕ, με την προσωπική του απεσταλμένη, καθώς και με αρχηγούς κρατών ή κυβερνήσεων και επικεφαλής Οργανισμών και πολυεθνικών εταιρειών. Θα έχει, επίσης, επαφές με εκπροσώπους της κυπριακής ομογένειας. 

BEST OF TOTHEMAONLINE