Αποφυλακίστηκε δημοσιογράφος που κρατούταν στο Ιράν

Αποφυλακίστηκε δημοσιογράφος που κρατούταν στο Ιράν

Ένας Ιρανοβρετανός, πρώην δημοσιογράφος του BBC, αποφυλακίστηκε σήμερα με την καταβολή εγγύησης από φυλακή της Τεχεράνης, όπως έγινε γνωστό από έναν φίλο του ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Ο Μπαχμάν Νταροσαφαεΐ, 34 ετών, συνελήφθη στο σπίτι του στις 3 Φεβρουαρίου και προφυλακίστηκε, με αδιευκρίνιστες κατηγορίες. Μέχρι το 2014 εργαζόταν στην περσική υπηρεσία του BBC στο Λονδίνο, αλλά κατόπιν εγκαταστάθηκε στο Ιράν, όπου εργάζεται ως μεταφραστής και συγγραφέας.

«Η αποφυλάκισή του τον εξέπληξε. Είπε ότι πήγαν και του είπαν να μαζέψει τα πράγματά του και να φύγει», ανέφερε ο φίλος του σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με το Ρόιτερς.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Στην Αίγυπτο για EGYPES και συναντήσεις με Σίσι και TOTAL/Energies

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Στην Αίγυπτο για EGYPES και συναντήσεις με Σίσι και TOTAL/Energies

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης επισκέπτεται σήμερα, Δευτέρα, την Αίγυπτο, όπου θα συμμετάσχει στο EGYPES 2026, που αποτελεί κορυφαία έκθεση και συνέδριο ενέργειας στην Αίγυπτο, τη Βόρειο Αφρική και τη Μεσόγειο, η οποία πραγματοποιείται στις 30 Μαρτίου με 1η Απριλίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE