Ο υποψήφιος βουλευτής του ΑΚΕΛ στη Λευκωσία, Μάριος Χαννίδης, με άρθρο του στον Τύπο διερωτάται κατά πόσο η κυβέρνηση μπορεί να διαχειριστεί τα μεγάλα προβλήματα του τόπου εφόσον δεν μπορεί να αναδιοργανώσει έναν ημικρατικό οργανισμό.
Σε άρθρο του με τίτλο: «Ποιος νουνεχής άνθρωπος πουλάει το ακριβότερο περιουσιακό του στοιχείο που του αποδίδει εκατομμύρια;», ο Μάριος Χαννίδης καλεί τους πολίτες να προβληματιστούν για τις προθέσεις της Κυβέρνησης εις ότι αφορά την ιδιωτικοποίηση της CYTA και όχι μόνο.
Διαβάστε ολόκληρη την δήλωση:
« Η CYTA αποτελεί το ακριβότερο περιουσιακό στοιχείο του κράτους. Τα τελευταία χρόνια προσέφερε στο κράτος ως μέρισμα 800 εκατομμύρια Ευρώ. Το 2015 ο οργανισμός παρουσίασε κέρδη 95 εκατομμυρίων, παρά τα βαρίδια που το ταλαιπωρούν , όπως ο Ρυθμιστής τηλεπικοινωνιών. Χρειάζεται εκσυγχρονισμός και τεχνολογική αναβάθμιση για να αντεπεξέλθει η CYTA στον ανταγωνισμό.
Η χρησιμοποίηση των εισαγωγικών στην πιο πάνω παράγραφο έγινε για να αναδειχθεί η σημασία των θέσεων – προσέξτε παρακαλώ- του Προέδρου της CYTA και Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Οικονομικών Χρήστου Πατσαλίδη στην συζήτηση ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής που εξέταζε τα νομοσχέδια για την ιδιωτικοποίηση της Αρχής τηλεπικοινωνιών. .
Τα μεταφέρουμε χωρίς επιπρόσθετες αναφορές , ούτε κομματικά καρυκεύματα, ούτε λογοπαίγνια . Απεικονίζουν την πραγματικότητα από ένα γνήσιο τεχνοκράτη που υπηρετεί την ΑΤΗΚ και είναι – αν κάποιο το ξεχνούν να το υπενθυμίσουμε- το δεξί χέρι του Υπουργού Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη.
Οτιδήποτε άλλο λεχθεί είναι εκ του περιττού και εκ του πονηρού. Ξεκάθαρα πλέον- όχι με δικά μας λόγια των αντιπολιτευομένων- αλλά με εκείνα των συνεργατών της Κυβέρνησης και του ΔΗΣΥ , διαφαίνεται ότι η ιδεοληψία τους- και όχι μόνο προφανώς- δεν τους αφήνει να δουν τα πράγματα καθαρά.
Η ΑΤΗΚ χρειάζεται εκσυγχρονισμό και αναβάθμιση χωρίς παρεμβάσεις και βαρίδια.
Όταν ιδιώτης επενδυτής μπορεί να αναδιοργάνωσει την ΑΤΗΚ σε βάθος χρόνου ούτως ώστε να τη διατηρήσει κερδοφόρα, γιατί να μην μπορεί να κάνει ακριβώς το ίδιο και το κράτος;
Αν το κράτος δεν μπορεί να αναδιοργανώσει ένα ημικρατικό οργανισμό τότε δημιουργούνται ερωτηματικά κατά πόσον μπορεί να διαχειριστεί τα μεγάλα προβλήματα της κοινωνίας.
Ρωτούμε τους πολίτες και τους καλούμε να προβληματιστούν για τις προθέσεις Κυβέρνησης- ΔΗΣΥ.
Καλά ποιος νουνεχής άνθρωπος πουλάει το ακριβότερο περιουσιακό του στοιχείο που του αποδίδει εκατομμύρια;»
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Κλάδος σκυροδέματος: Πιο αποφασιστική κυβερνητική διαμεσολάβηση ζητούν οι εργαζόμενοι
• Παγκόσμιος συναγερμός: Αποκολλήθηκε μέρος του Ήλιου - Τι σημαίνει αυτό για τον πλανήτη μας
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις