Νέα αποκάλυψη των WikiLeaks: Οι Αμερικανοί κατασκόπευαν Μπαν Κι Μουν, Μέρκελ, Νετανιάχου και Μπερλουσκόνι

Νέα αποκάλυψη των WikiLeaks: Οι Αμερικανοί κατασκόπευαν Μπαν Κι Μουν, Μέρκελ, Νετανιάχου και Μπερλουσκόνι

Ο ιστότοπος WikiLeaks δημοσιεύει την Τρίτη 23/2, ένα πακέτο διαβαθμισμένων εγγράφων τα οποία αναφέρονται λεπτομερώς στην παρακολούθηση ηγετών κρατών και διεθνών οργανισμών κατά τη διάρκεια συνομιλιών που είχαν από την Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας (National Security Agency, NSA) των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τα έγγραφα που δημοσιεύει ο ιστότοπος, η NSA είχε υποκλέψει με ηλεκτρονικά μέσα συζητήσεις που διεξήχθησαν κατά τη διάρκεια συναντήσεων ανάμεσα στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν και την καγκελάριο της Γερμανίας Αγγελα Μέρκελ ανάμεσα στον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνιϊ και ανάμεσα σε υπουργούς Εμπορίου σημαντικών κρατών-μελών της ΕΕ και της Ιαπωνίας σχετικά με τις "κόκκινες γραμμές" των δύο πλευρών σε ό,τι αφορά τις εμπορικές συναλλαγές.

"Σήμερα δείξαμε ότι οι ιδιωτικές συναντήσεις του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν για το πώς μπορεί να σωθεί ο πλανήτης από την κλιματική αλλαγή παρακολουθούνταν από μια χώρα που είχε την πρόθεση να προστατεύσει τις μεγάλες πετρελαϊκές της εταιρείες", ανέφερε ο ιδρυτής του WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ σε ανακοίνωση της οργάνωσης που διαχειρίζεται τον ιστότοπο.

Σύμφωνα με τον Ασάνζ, η Ουάσινγκτον έχει υπογράψει μια συμφωνία με τα Ηνωμένα λθνη ότι δεν θα επιδίδεται σε κατασκοπευτικές δραστηριότητες με στόχο τον Οργανισμό.

"Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε την αντίδραση των ΗΕ, διότι εάν ο Γενικός Γραμματέας μπορεί να στοχοθετείται χωρίς συνέπειες, τότε οι πάντες, από τους παγκόσμιους ηγέτες ως τους απλούς διαβάτες, βρίσκονται σε κίνδυνο", πρόσθεσε ο Ασάνζ στην ανακοίνωση αυτή.

ΚΥΠΕ

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Μάριος Καρογιάν στο «T» : «Η ΔΗΠΑ θα έχει ουσιαστική παρουσία στη νέα βουλή»-« Είμαι εδώ, ενεργός και αποφασισμένος»

Μάριος Καρογιάν στο «T» : «Η ΔΗΠΑ θα έχει ουσιαστική παρουσία στη νέα βουλή»-« Είμαι εδώ, ενεργός και αποφασισμένος»

Λίγες ημέρες πριν από τις βουλευτικές εκλογές, ο Πρόεδρος της ΔΗΠΑ Μάριος Καρογιάν, εμφανίζεται αισιόδοξος και βέβαιος ότι το κόμμα του θα εξασφαλίσει παρουσία στη νέα Βουλή, παρά τα χαμηλά ποσοστά που καταγράφουν οι δημοσκοπήσεις. Σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη, που παραχώρησε στο Themaonline, ο κ. Καρογιάν, κάνει λόγο για «κρυφή ψήφο» της ΔΗΠΑ, αμφισβητεί την ικανότητα των δημοσκοπήσεων να αποτυπώσουν την πραγματική βούληση των πολιτών και υποστηρίζει ότι η παράταξή του, διαθέτει μια «ήρεμη σιωπηρή δύναμη» που θα εκφραστεί στην κάλπη.

BEST OF TOTHEMAONLINE