ΚΟΣΜΟΣ

Κομισιόν: Οι προϋποθέσεις για ελεύθερες εκλογές τον Απρίλιο δεν πληρούνται στα Σκόπια

Κομισιόν: Οι προϋποθέσεις για ελεύθερες εκλογές τον Απρίλιο δεν πληρούνται στα Σκόπια

Oι προϋποθέσεις για διεξαγωγή εκλογών στα Σκόπια τον ερχόμενο Απρίλιο δεν πληρούνται, επιβεβαίωσε σήμερα η εκπρόσωπος της Κομισιόν Μάγια Κοτσίγιανιτς, αρμόδια για την εξωτερική πολιτική και την πολιτική διεύρυνσης της ΕΕ.

Οι λεπτομέρειες για τη γνωμοδότηση αυτή της Κομισιόν, υπάρχουν σε επιστολή που έστειλαν χθες ο μόνιμος αντιπρόσωπος της ΕΕ στα Σκόπια και ο Αμερικανός πρέσβης στην κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα.

Η Κομισιόν θεωρεί εξαιρετικά σημαντικό, οι εκλογές που θα διεξαχθούν να έχουν την πλήρη, απόλυτη και αδιαμφισβήτητη πολιτική νομιμοποίηση, χωρίς την παραμικρή αμφιβολία για το αν και κατά πόσο η διαδικασία ωφελεί το ένα ή το άλλο κόμμα. Πηγές της Κομισιόν ανέφεραν στο ΚΥΠΕ ότι η ημερομηνία του Απριλίου δεν είχε τη συναίνεση όλων και σε γενικές γραμμές τα κόμματα, τα οποία ως γνωστόν προέρχονται από διαφορετικές εθνοτικές ομάδες, ούτε έχουν καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου, ούτε έχουν αποπειραθεί να συνεννοηθούν.

Η Κομισιόν ανησυχεί, όπως και οι ΗΠΑ, για την κατάσταση στην περιοχή διότι αμφιβολίες ως προς τη διεξαγωγή των εκλογών θα πυροδοτήσουν αναμφίβολα ένταση μεταξύ των εθνοτικών ομάδων.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Παρολίγον σύγκρουση τρένου στην Ελλάδα με δέντρα - Γιατί ξέσπασε φωτιά - Ερωτηματικά για την κατάσταση του σιδηρόδρομου

• «Χρυσός Σεπτέμβρης» - Παιδικός καρκίνος: Πόσα νέα περιστατικά καταγράφονται ετησίως στην Κύπρο και πόσα επιβιώνουν

• Ταξίδια: Ποιους προορισμούς επέλεξαν περισσότερο το καλοκαίρι – Η μικρή πτώση στα οργανωμένα και ο λόγος

• «United by Pride»: Για τρίτη χρονιά στέλνει μήνυμα ειρήνης και επανένωσης - «Υπάρχει τρόπος να προχωρήσουμε μπροστά μαζί»

• Οι λέξεις που αν διαγράψετε από το βιογραφικό σας, θα έχετε σίγουρη επιτυχία

• Κέντρο αίματος: Αρχίζουν από την επόμενη εβδομάδα οι οργανωμένες αιμοδοσίες - Κάλεσμα στο κοινό να συνεχίσει να προσέρχεται για να προσφέρει αίμα



Γιάννος Κρανιδιώτης: 25 χρόνια μετά τον θάνατό του - «Πρότυπο διορατικού πολιτικού»

Γιάννος Κρανιδιώτης: 25 χρόνια μετά τον θάνατό του - «Πρότυπο διορατικού πολιτικού»

«Ο Γιάννος Κρανιδιώτης, πρότυπο διορατικού πολιτικού, άφησε σημαντική παρακαταθήκη», σημειώνει το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, σε ανακοίνωσή του με αφορμή τα 25 χρόνια από τον τραγικό του θάνατο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top