Έκκληση για απαγόρευση της θανατικής ποινής, απευθύνει ο Πάπας

Έκκληση για απαγόρευση της θανατικής ποινής, απευθύνει ο Πάπας

Συνεχίζει να εκπλήσσει θετικά με το ήθος, τον ρεαλισμό και την τόλμη του ο Πάπας Φραγκίσκος.

Ο Πάπας Φραγκίσκος απηύθυνε την Κυριακή έκκληση για μια παγκόσμια απαγόρευση της θανατικής ποινής, λέγοντας ότι η εντολή «ου φονεύσεις» ισχύει το ίδιο για τους ένοχους και τους αθώους.

Μιλώντας σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους που συγκεντρώθηκαν στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, ο Πάπας κάλεσε επίσης τους Καθολικούς σε όλο τον κόσμο να εργαστούν για ένα μορατόριουμ για τις εκτελέσεις κατά τη διάρκεια της τρέχοντος Ιωβηλαίου Έτους της Ευσπλαχνίας που προκήρυξε εκτάκτως ο Πάπας και το οποίο λήγει στις 20 Νοεμβρίου 2016.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Διαφάνεια στην πράξη: Ο ΠτΔ έδωσε στη δημοσιότητα τις εκθέσεις για τη Φονική Πυρκαγιά - Ιδού όσα αναφέρονται

Διαφάνεια στην πράξη: Ο ΠτΔ έδωσε στη δημοσιότητα τις εκθέσεις για τη Φονική Πυρκαγιά - Ιδού όσα αναφέρονται

Σε μια καθοριστική κίνηση διαφάνειας και λογοδοσίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης προχώρησε στη δημοσιοποίηση όλων των εκθέσεων που του υποβλήθηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες, αναφορικά με την καταστροφική πυρκαγιά που έπληξε την επαρχία Λεμεσού. Όπως είχε δεσμευτεί δημοσίως, η ενημέρωση προς τους πολίτες γίνεται με πλήρη διαφάνεια, μέσα από αδιαμεσολάβητη πρόσβαση στα στοιχεία που καταγράφουν βήμα προς βήμα τη διαχείριση της κρίσης.

BEST OF TOTHEMAONLINE